Valve, Birleşik Krallık'ta 656 Milyon Sterlinlik Davayla Karşı Karşıya

Aynı firma Sony'e karşı da dava yürütüyor

Birleşik Krallık'ta Valve'a Steam'de usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 656 milyon sterlinlik dava açıldı.

Bir dijital haklar kuruluşu tarafından açılan davada Valve'ın rekabet yasasını ihlal ettiği, PC oyun pazarını kendi lehine kullandığını ve Steam yoluyla rekabeti kasten engellediği iddia ediliyor. Dijital haklar aktivisti Vicki Shotbolt'un dilekçesinde ayrıca Birleşik Krallık'ta ikamet eden 14 milyon kişinin PC oyunları için daha fazla ücretlendirildiği de iddia edilmiş ve kişi başına 22 ile 44 sterlin tazminat talep edilmiş.

Shotbolt, "Valve pazarı manipüle ederek Birleşik Krallık oyuncularından faydalanıyor. Artık bu kanunsuz işleri durdurmanın ve insanlara hak ettiklerini geri vermenin zamanı geldi" diyor.

Shotbolt'un açtığı davayı, büyük firmalara karşı açtığı grup davalarla tanınan Milberg London LLP yürütüyor. Bu firma 2022 yılında da benzer biçimde Sony'e karşı dava açmıştı. O dava hala devam ediyor.

Sony örneğinde de görüldüğü gibi bu ölçekteki davaların sonuçlanması uzun yıllar alabiliyor, dolayısıyla bu dava ile de herhangi bir yeni haber almamız muhtemelen 2-3 yılı bulacak.

YORUMLAR
GwynBleidd
15 Haziran 2024 14:01

Twitter'da yabancı bir paylaşımın altındakilerin çoğu "biz Steam'den razıyız", "tüketici biz değil miyiz, kimse şikayetçi değil" tarzı yorumlar atmıştı. Garip olaylar.

Parolamı Unuttum