Valve Dota 2'nin Turnuva Yapısında Büyük Değişikler Yapacak

Büyük değişiklikler yolda

Yılın en büyük Dota 2 turnuvası önümüzdeki ay başlayacak. Ancak Valve, 20 milyon dolardan fazla ödül havuzuna sahip The International bittikten sonra, Dota 2'nin espor rekabet ortamında büyük çaplı değişikler olacağını duyurdu.

Valve yaptığı duyuruda şöyle diyor: "Önümüzdeki yıl, rekabetçi ekosistemi büyütmek, üçüncü parti turnuvalarla daha yakından çalışmak için daha organik bir yaklaşım izleyeceğiz. Önceki Major sistemi yerine doğrudan sponsor olmak için birçok üçüncü parti turnuva seçeceğiz. Buna ek olarak, bu turnuvalarda yer alan oyuncular, The International 2018 davetlerini belirlemenin tek faktörü olacak olan Eleme Puanları (Qualifying Points) kazanacaklar."

"Valve sponsorluğundaki turnuvalar Major (Büyük) ve Minor (Küçük) olmak üzere iki kademeye bölünecek. Büyüklerin en az 500.000 dolar ödül havuzuna sahip olmaları ve Valve'den havuza ek olarak 500.000 dolar alması gerekirken, Küçüklerin en az 150.000 dolar ödül havuzuna sahip olmaları ve ek bir 150.000 dolar verilmesi gerekiyor. Hem Büyükler hem de Küçükler, her ana bölgeden (NA, SA, SEA, CN, EU ve CIS) en az bir seçilene sahip olmalı ve turnuvalarında bir LAN finali bileşeni olmalıdır."

Kadro kilidi sezonları kalacak ve oyuncular, onaylanmış periyotlarda takım değiştirirken Eleme Puanlarını ellerinde tutma iznine sahip olacaklar. Bununla birlikte, "ekiplerin rekabete açılan alaya yeni girenleri almalarına ve bazen kilit dönemleri arasında gerekli liste değişikliklerini kolaylaştırmalarına izin vermek için," her takımdaki ilk üç oyuncu kendi takımının Eleme Puanları toplamına dahil edilecek.

"Takımların ve taraftarların yıl boyunca yerlerini takip etmelerine yardımcı olmak için bireysel oyuncu Eleme Puanları ve takım Eleme Puanlarının Sıralamalarının bir liderlik tablosu, takımların önümüzdeki yıl International yolunda mücadele etmesiyle birlikte herkesin izlemesi için hazır olacak."

dota-2-major-17-18-1

Bu değişiklikler, en azından Major sistemin eksikliklerinden bazılarını giderebilecek gibi gözüküyor. Bu yılki International, 12 Ağustos'ta Seattle'da gerçekleşecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum