Valve'ı Twitch'e Rakip Edecek Steam.tv Yayın Hayatına Başladı

Twitch'in tahtına göz diken çok oldu, peki başarabilecek misin Valve?

 Valve'ın bir süredir üzerinde çalıştığı ve Twitch'in şu ana kadar gördüğü en büyük rakiplerden birisi olması planlanan Steam.tv yayın hayatına başladı. Aslında kaza eseri başladı desek daha doğru olur. Valve'dan bir yetkili Steam.tv yayına geçtikten sonra "Steam.tv gerçek ve şu an test aşamasında. Bunu kimsenin görmemesi gerekiyordu. Dota 2'nin her yıl düzenlediğimiz resmi turnuvası The International'ı Steam Broadcasting üzerinden vermek için çalışıyoruz ve sistemimizi güncelliyoruz." dedi. 

Yayın bittikten sonra Steam.tv ortadan kaybolmuştu, ancak bir süre sonra kalıcı olarak geri gelmişe benziyor. Mevcut aşamasında basit özelliklere ancak akıcı bir sisteme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Zaten Valve sade tasarım ve kaliteli basitlikten yana olduğu için bu noktada şaşırtmadı. Tabii ki zamanla kullanıcıların taleplerine göre değişimler göreceğiz.

Şu an için sadece Dota 2'yi destekleyen proje kısa süre içerisinde Steam'de yayın desteği veren tüm oyunları kapsayacakmış. Eh, Steam'in eşsiz benzersiz ve bitmek bilmeyen oyun kütüphanesini düşününce, üstüne çılgın sayılara ulaşan oyuncularını da buna ekleyince Steam.tv'nin başarılı olmaması için hiçbir neden göremiyorum. Hatta Steam cüzdanınızı bu platformda kullanarak yayıncılara destek olmak çok daha kolay olacağı için (tabii böyle bir şey yaparlarsa) popüler Twitch yayıncılarının bazılarını kısa sürede Steam'de görebiliriz. Hatta üstüne oyunlardaki eşyalarımızı yayınlarda bağışlama gibi bir seçenek gelirse yaşanabilecek çılgınlığı siz düşünün sevgili Oyungezerler.

Bakalım Steam.tv tam olarak ne zaman ve ne şekilde tam yayın hayatına geçecek?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum