Vampyr Bir Ayda Yarım Milyon Satarak Kar Etmeye Başladı

Aramızda 500 bin vampir var

Focus Home Interactive, Vampyr'in ilk ayında dünya çapında 450binin üzerinde satmayı başardığını duyurdu. Yayınlanan basın bültenine göre oyun bazı haftalarda Fransa, Birleşik Krallık, Almanya ve diğer bazı ülkelerdeki satış listelerinin zirvesine tırmanmayı bile başarmış.

Daha önceden Vampyr'in geliştirilme maliyetinin 10 ile 15 milyon euro arasında olduğu açıklanmıştı. Focus Home Interactive 2017 sonlarında yaptığı açıklamayla oyunun kar edebilmesi için yaklaşık 500bin satması gerektiğini, 1 milyon satışa ulaşırsa bunu büyük başarı olacağını söylemişti. Oyunun satış fiyatının yaklaşık 50 euro olduğunu düşünürsek aracı komisyonlar düşüldüğünde gerçekten de daha ilk ayında kar etmeye başlamış olduğunu görüyoruz ki bu ölçekteki bir oyun için önemli bir başarı bu.

Dontnod CEO'su Oscar Guilbert "Bu yeni orijinal oyunumuz çıktığı günden beri oyuncular arasında son derece popüler oldu, bu yüzden büyük gurur duyuyoruz. Bu ticari başarı bize de büyük kar sağlayacak" şeklinde konuştu.

Denuvo kullanmayan Vampyr'in satışları umarım daha da fazla artar ve ileride de Dontnod'dan böyle cesur ve orijinal oyunlar görebiliriz. Eksik bulduğum yönlerine rağmen oldukça beğendiğim Vampyr'in incelemesini de şuradan okuyabilirsiniz.

Oyunu, Türk Telekom faturanıza 12 ay taksit ile, Playstore'dan satın alabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum