Warzone 2.0'a Başlamadan Önce Bilmeniz Gereken 5 Şey

Atlamaya hazırlanın!

Activision, Call of Duty’nin gözde serisi Modern Warfare’in yeni nesil versiyonu ile ilk Warzone’u hayatımıza katmıştı. CoD tutkunlarının en sevdiği battle royale olan Warzone, uzun bir süre sonra Modern Warfare 2’nin çıkışı ile birlikte kabuk değiştirdi.

Dün akşam saatlerinde erişime açılan Warzone 2.0 ile birlikte biz de, yeni oyuna dalmadan önce bilmeniz gereken beş şeyi sizler için sıraladık.

Her Şeyden Önce: Loadout Sistemi

Warzone’un olmazsa olmazlarından biri kendi silahlarınıza ve perklerinize sahip olabilmek elbette. Normal şartlar altında bunu bir loadout drop çağırarak alabiliyordunuz. Fakat Warzone 2.0 ile birlikte bu durum ortadan kalkmış durumda.

Artık “shop” olarak adlandırılan buy station’lardan sadece silahlarınızı alabileceksiniz. Bunun için Warzone loadouts kısmından silahlarınızı ayarlamanız gerekiyor. Ardından oyun içerisinde parasını ödeyerek kendi silahlarınıza sahip olabiliyorsunuz. Fakat perk’leriniz ve diğer setleriniz için farklı yollar kovalamak zorundasınız.

Bu yollardan ilki, yine her Warzone’da olduğu gibi, oyunun haritanın ortasına fırlattığı loadout drop’lar. 3. Turun hemen başında bir çizgi halinde düşen bu loadout’ları alarak silahlarınıza ve perklerinize kavuşabilirsiniz.

Fakat bu kadar beklemek istemiyorsanız kullanabileceğiniz rotanız Stronghold ve Black Site adı verilen bölgeler olacak.

Stronghold ve Black Site

Kafa karıştırabilecek bu sistemlere de hemen değinelim. Stronghold adı verilen bölgeler ilk turun ardından haritanızda beliriyor. Ekip olarak girebileceğiniz bu bölgeler sizi bekleyen yapay zeka düşmanları ile dolu. Yapay zeka diyerek geçmeyin zira buradaki botlar zaman zaman canınıza okuyabiliyor.

Sadece bu da değil elbette, savaş esnasında başka bir takımın gelip Stronghold’u sizden çalması da çok olası. Fakat bir şekilde görevi tamamlar ve bombayı çözerseniz, güçlü ekipmanlara ve tüm loadout’unuza sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca hızlıca bir UAV etrafı taramaya başlıyor.

Black Site ise çok daha çetrefilli ve bir hayli hazırlık isteyen bir bölge. Öncelikle bu bölgeleri açmak için size Black Site anahtarları gerekiyor. Bu anahtarları da ancak Stronghold’u bitiren ilk ekip olarak kazanabiliyorsunuz.

Diyelim her şey yolunda gitti ve Black Site’a girebildiniz. Bu bölge Stronghold’dan çok daha zorlu düşmanlar ile karşınıza çıkıyor. Fakat bir şekilde bu durumu da aşabilirseniz, kalıcı bir silah blueprint’i envanterinize ekleniveriyor. Yani bu kararı düşünüp taşınmanız gerekiyor ekibiniz ile.

Yeni Gulag Sistemi

Warzone 2.0’a heyecan katan bir diğer detay da yeni Gulag sistemi. Bildiğiniz üzere orijinal oyunda öldüğünüzde Gulag’a gidiyor ve 1v1 bir kapışmadan sağ çıkmaya çalışıyordunuz. Yalnız Warzone 2.0’da Gulag’lar artık 2v2 olarak oynanıyor.

Bu 2v2 maçlarda takımınız, siz ve ekibinizden biri ya da başka bir oyuncudan oluşuyor. Amaç elbette her zaman olduğu gibi karşı tarafı mağlup etmek. Öte yandan savaşın ilerleyen safhalarında Jailor isimli bir bot sahneye çıkıyor. Yani aslında bu dört kişi gücünü birleştirerek Jailor’ı öldürüp, hep birlikte oyuna geri dönebiliyor. Tabii şu ana kadar bu yolu tercih edeni görmediğimi de belirteyim…

Sorgulama Sistemi ve Proximity Chat

Warzone 2.0 ile birlikte hayatımıza giren yeni özellik ise sorgulama sistemi oluyor. Bundan böyle rakiplerinizi hemen öldürmek yerine yerde onları sorgulayabiliyorsunuz. Bu sayede bir süreliğine, bu düşmanın takımının yerini haritada görebiliyorsunuz. Bu da muhteşem bir taktik avantajı sağlıyor size elbette.

Oyunun en ilginç eklentisi ise yeni sesli sohbet sistemi olmuş. Bu sistem sayesinde yakınınızdaki oyuncular ile sorunsuz şekilde konuşabiliyorsunuz. Bu da oldukça keyifli anların ortaya çıkmasına neden olan değişikliklerden biri.

DMZ Modu

Orijinal Warzone’un Plunder modunun yerini DMZ modu almış durumda. Bu modu Activision ısrarla Escape From Tarkov’a benzetiyor. Çünkü DMZ içerisinde NPC’lerden görevler alabiliyor, çeşitli loot’lar yaparak haritadan kaçmaya çalışıyorsunuz.

Bu harita içerisinde hem farklı oyuncular hem de yapay zeka ile kapışmak zorundasınız. Daha önce de söylediğim gibi yapay zekaları hafife almamakta fayda var. Çünkü bir anda sayıları artarak tepenize çökebiliyorlar. Tabii bu sırada haritada sizinle birlikte olan oyuncuları da unutmamanız gerek…

Bölgeden çıkarttığınız silahları ve tüm ekipmanları ise bir sonraki seferlerinizde kullanabiliyorsunuz.

Şimdilik bizden bu kadar. Fakat Warzone 2.0 hakkındaki fikirlerinizi yorumlara bekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum