Windows 10'da Paralı Multiplayer Devri Korkusu

Xbox‘ın Live Gold’u PC’cileri vurmayacak gibi.

PC mi, konsollar mı? Bu savaş herhalde farklı sistemler var olduğu sürece devam edecek.

Daha önce başka sistemler arasında da yapılan savaş şimdilerde konsolları tek kefeye koyup PC’nin karşısına getiriyor. PC’nin birçok artı özelliği olsa da bunların arasında ücretsiz çok oyunculu hizmetler herhalde en önemlilerdendir.

PlayStation 4’te PS Plus, Xbox One’da Live Gold üyelikleri vermeden çok oyunculu oyunlardan faydalanmanız mümkün değil. Ama PC’de böyle bir sıkıntı yok, ama Windows 10 bu konuda biraz korku yayıyor.

Bildiğiniz üzere Windows 10 ve Xbox One, tek bir oyun ekosistemi yaratma peşinde. Windows 10’un sızan görüntüleri The Verge tarafından yakalanmış ve Xbox app’ini meraklılara sunmuştu. Zaten Microsoft da daha sonradan Xbox One ve PC oyuncularını Windows 10 sayesinde aynı platformda birleştireceğini müjdeledi. Ama bir taraf aylık üyelik öderken, diğer taraf ücretsiz kalmaya devam mı edecek?

En azından şimdilik, çünkü Major Nelson (ki gerçek ismi Larry Hryb) böyle söylüyor. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Windows 10 PC ve telefonlarda multiplayer oyun zevkinin Live Gold üyeliği olmadan devam edeceğini belirtti kendisi.

PC oyuncuları şimdilik bu konuda rahatlar. Zaten Windows 10, böyle bir sistem uygulamaya kalksa bile etkilenecek tek departman Live Gold etiketli oyunlar olur. Steam’e sadakatini sunmuş firmaların da bundan etkilenmesi, en azından yakın gelecekte pek mümkün gözükmüyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum