Xbox One'a Oyun Hediye Etme Özelliği Geliyor!

Gelsin doğum günü hediyeleri

Xbox One oyuncuları konsolun çıkışından bugüne kadar pek çok yeni özelliğe sahip oldu. Microsoft konsolla ilgili verdiği sözleri teker teker yerine getirdi, Xbox 360 oyunlarını geri uyumlu olarak oyunculara sundu, hatta E3 2017'de orijinal Xbox oyunlarının da sisteme ekleneceğini belirtti. Bir yandan da Xbox One'ın resmi web sayfasında "Xbox Store için yeni özellikler, fikirler önerin" şeklinde bir sayfa açtı ve buradaki önerileri de takip etmeye başladı. İşte o önerilerden biri, neredeyse 5000 oy almış olan "arkadaşımıza oyun hediye edebilelim" özelliği çok yakında hayata geçecek.

Xbox başkan yardımcısı Mike Ybarra, açıklamayı Twitter üzerinden gelen bir soruya verdiği cevapla yaptı. Hatta müjdelemekle kalmadı, bunun tahminimizden de kısa bir süre içerisinde gerçekleşeceği sinyalini de verdi.

Microsoft bu özelliği çok büyük ihtimalle 22 Ağustos'ta başlayacak olan Gamescom fuarına yetiştirmiş olacak ve resmi duyuruyu da orada yapacak.

Oyun hediye etme özelliği şimdiye kadar yalnızca PC oyuncuları için Steam üzerinden sunulan bir özellikti, ne Xbox One, ne PlayStation 4, ne de Nintendo Switch'te böyle bir imkan bulunmuyordu. Oyun seven bir arkadaşınızı ya da ailenizden birini ona oyun hediye ederek sevindirmek çok güzel bir şey; Xbox One'ın da bu özelliği oyunculara sunması gerçekten olumlu bir gelişme. Bakalım Microsoft'un bu kararını diğerleri de takip edecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum