XCOM 2 Long War 2 Modu Nihayet Geldi!

Kumandan görev sizi (gene) çağırıyor!

Benim için XCOM: Enemy Unknown çocukluk yıllarım demek, harcanmış yüzlerce zevkli saat ve güzel anılar demek. O yüzden uzun süre bekledikten sonra Firaxis'ten çıkan yeni XCOM serisine ne kadar sevindim anlatamam. XCOM 2 çıktı anında, oynayıp, sömürdüm. Ama tadı damağımda kaldı.

Daha geçen hafta tekrar yükleyeyim de oynayayım derken Firaxis Long War 2 modunun oyuna ekleneceğini açıkladı. Madem Long War 2 modu gelecekti o gelene kadar oyuna başlamanın bir manası yoktu. Oturdum heyecanla üç hafta bekledim ve o gün sonunda geldi. Long War 2 modu çıktı, peki bu oyuna ne gibi yenilikler katıyor?

Mod Firaxis'in görevlendirdiği Pavonis Interactive tarafından hazırlandı. İsminden de anlaşılacağı üzere oyuna daha uzun bir savaş süresi eklemek modun ilk özelliği. Bunu yaparken yeni görev tipleri, oyun mekaniğini değiştirmek ve yeni bir sınıfı ordumuza katıyor. Technical sınıfı oyuna yeni eklenen askeri tip. Technical ile beraber bütün diğer sınıflar artık 7 özellik alabiliyor. Bununla da bitmeyip oyuna yeni bir silah tipi olan "Coilgun" sınıfı ekleniyor. İsyan için örgütlediğiniz sahalarda yapabileceklerimizin çeşitlendirilmesi ise en heyecan verici özelliklerden birisi. Çünkü artık o topraklarda bıraktığımız birlikleri organize edebiliyoruz ama bu isyancıların arasında "Faceless"dediğimiz casuslar sızabiliyor. Skyranger ile bir göreve gitmek için çok beklersek o bölgedeki uzaylı düşman sayısı giderek artıyor. Bir bölgeyi ele geçirmek artık yetmiyor çünkü bilgisayar o noktayı geri almak için sürekli geri saldırı düzenliyor. Bilgisayar "Avatar Project"i hızlandırmak için sürekli yeni araştırma merkezileri kurmayı deniyor. Belki de en ilgi çekici yeni detaylardan birisi ise birden fazla birlik hazırlayabilmemiz. İki birlik ile aynı anda tek bir bölgeye saldıramıyoruz ama birinin işi bittikten sonra diğer birliği o bölgeye salabiliyoruz.

Oyunu ilk seferinde Commanderzorluk derecesinde bitirmiş biri olarak artık Legendary zorluk derecesini Long War 2 ile test etme zamanı geldi diye düşünüyorum. Nereden baksanız 150 saatimi falan alacağı için gelmiş geçmiş en iyi mod'lardan biri diyebilirim. Ve asıl önemli olan ne biliyor musunuz? LONG WAR 2 BEDAVA! XCOM 2'ye sahipseniz "Workshop" sekmesinden hemen indirebilirsiniz. Kötü bir haberim var Long War 2 sadece Master Race PC için! Üzgünüm konsolcular... Humble Bundle'da da bu hafta XCOM 2'nin 12$ olması lazım. Kısacası bu fırsat ve XCOM kaçmaz ahali. Yazacağım iki haber daha var, onlar da bitti mi bu kumandan uzaylı Overlord'ların kafasına sıkmaya başlar!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum