Yeni The Witcher Oyunu Herhangi Bir Mağazaya Özel Olmayacak

CDPR altını çizerek belirtti

CD Projekt RED dün kürkçü dükkanına geri döndüğünü açıkça ilan etti ve yeni bir seri başlatacak yeni The Witcher oyununu duyurdu. Bu duyuruda dikkat çeken en önemli şey CDPR'ın kendi motoru olan REDengine'i kullanmaktan vazgeçerek Unreal Engine 5'e geçiş yapacağının açıklanmasıydı.

REDengine The witcher 2, The Witcher 3 ve Cyberpunk 2077'de kullanılan oyun motoru. Ancak özellikle de Cyberpunk 2077'de motordan kaynaklı çok sayıda hata bulunuyordu ve muhtemelen CDPR da artık REDengine'in ihtiyaçlarını karşılayamadığını düşünmüş olacak ki "Epic Games ile çok yıllı stratejik bir ortaklığa" gittiklerini açıklayarak Unreal Engine 5 kullanacaklarını duyurdular.

Elbette işin içine "Epic Games anlaşması" kısmı girince bu haberi gören oyuncular yeni The Witcher oyununun (bence şimdilik buna The Witcher 4 diyelim) Epic Games mağazasına özel olabileceğini düşündüler. CDPR bu konuda net konuştu, Witcher 4 hiçbir mağazaya özel olmayacak.

Zaten şimdiye kadar CDPR oyunları, kendi mağazaları olan GoG'da ve Steam'de de yayınlanıyordu. Bu durum değişmeyecek. Yeni oyun da çok büyük ihtimalle PC için GoG, Steam ve Epic Games Store'da olacak ve isteyen oyunu istediği yerden satın alıp oynayabilecek.

Epic Games ile olan işbirliği anlaşması sadece lisansı kapsamıyor, Unreal Engine 5'in teknik geliştirmesini de kapsıyor. Epic Games geliştiricileriyle birlikte motoru açık dünya deneyimlerine uygun hale getirmeyi öncelikli amaç edindiklerini de söylüyor CDPR.

CDPR - Epic Games işbirliği önümüzdeki yıllarda oyun dünyasına ne gibi yenilikler getirebilecek, bunu da zaman içinde göreceğiz.

YORUMLAR
sSnake
22 Mart 2022 13:08

Benim gödrüğüm tam açıklama, "We are not planning on making the game exclusive to one storefront." şeklindeydi. Başka bir açıklama yaptılarsa bilmiyorum.

Mevcut açılamadan daha çok tek mağazaya özel olmayacak anlaşılıyor ki bu da mantık çerçevesinde düşünüldüğünde GOG varken sadece Epic mağazasına özel olması garip olurdu elbet. Ancak gene de Steam'in belli bir süreliğine hariç tutulacak anlamı ortadan kalkmış değil. Öyle olmasa "we're planning to release the game as/on a multi-PC store/GOG, Epic and Steam" benzeri bir şey derlerdi muhtemelen.

Açıkçası CP2077 ile stüdyonun genel performans düşüşü göz önüne alındığında Epic'ten alacakları destek ve para stüdyonun geleceğine ve oyunlarının devamına katkı sağlıyorsa varsın bir sene Steam'de olmasın.

Parolamı Unuttum