Yeni Witcher 3 Modu Sayesinde Artık Geralt Da Kalkan Kullanabiliyor!

Kılıç kalkan ekibinin başı olarak Geralt

Daha geçenlerde oyunlar konusunda benimle aynı kafada olan bir arkadaşımla The Witcher 3, Skyrim ve Dark Souls ekseninde geçen ve bu oyunların rol yapma içeriklerini ve mekaniklerini masaya yatıran uzun bir fikir alışverişi yapmıştık. Sonuç olarak vardığımız kanı Skyrim'in sunduğu ana karakter çeşitliliği (unutmayın ki büyücülük de bir yaşam biçimidir), Dark Souls'un dövüş mekanikleri ve vuruş hissi ve The Witcher 3'ün geriye kalan herşeyi birleşse ortaya tadından yenmeyecek bir rol yapma oyununun çıkacağıydı. Hatta bunları konuşurken "ya aslında tüm oyun Dark Souls'taki gibi kapışmalara sahne olsa, elimizde kalkanımızla darbeleri savuştursak, saldırmak için düşmanın boş anını beklesek ne manyak olurdu" falan demiştim. Meğer benimle aynı fikirde olan başkaları da varmış.

Şimdi size son derece yaratıcı bir isme sahip bir moddan bahsedeceğim: Evet, modumuzun adı Shields, yani Kalkanlar. Bu mod sayesinde oyuna öyle bir iki tane değil, 40'tan fazla kalkan ekleniyor. İşin güzel yanı ise şu: bu mod yalnızca diğer ele görsel bir hile olarak kalkan yerleştirmeyle alakalı değil. Oyuna bu sayede gerçek anlamda kalkan mekaniği katılmış oluyor; düşmanların attığı okları blokladığımızda kalkanımıza saplanıyorlar, bir balta vuruşunu doink sesi eşliğinde kalkanımızla engelleyebiliyoruz falan. Etrafta üzerinden oklar sallanan bir kalkanla gezmenin karizması da ayrı oluyormuş.

Shields modu oyuna ayrıca çeşitli yeni zırhlar, pelerinler ve kapşonlar da ekliyor. Nelerin ekleneceğini veya hangi mekaniklerin kullanılacağını da modun ayarlar ekranından seçebiliyoruz. Bu sayede mesela olayı daha gerçekçi hale getirmek için kalkanla bloklamanın Stamina gerektirmesini veya "ben kalkanımdan sallanan okları sevmedim arkadaş" dersek kalkanımızın savaşlar sonrasında gıcır gıcır kalmasını sağlayabiliyoruz.

Anlayacağınız üzere bu yeni mod benim çok hoşuma gitti, ne de olsa azıcık sıkı korunmanın Geralt'a bir zararı yok. Modun nasıl çalıştığını ve modla birlikte oyuna eklenen Nilfgaardian Knight zırhını aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum