Yıllar Süren Samsung-Apple Davası Sonuçlandı

Korelinin fendi elmayı yendi

2011 yılında Apple'ın, iPhone'un tasarımını çaldığı iddiasıyla Samsung'a dava açmıştı. 5 yılın sonunda iki büyük teknoloji firmasının davası nihayet sonuçlandı.

En son ABD'deki 2 bölge mahkemesi Apple'ı haklı bulmuş ve Samsung'un Apple'a 399 milyon dolar tazminat ödemesine karar vermişti. Samsung da tazminat tutarının yeniden değerlendirilmesi için ABD Anayasa Mahkemesine başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi yargıcı Sonia Sotomayor, patent kanununun tüketicilere satılan ürün ve parçalarını kapsayacak kadar geniş olduğunu, dolayısıyla Samsung'un ödemesi gereken tazminatın nihai ürün üzerinden değil, patent haklarını ihlal eden telefon parçaları üzerinden tekrar hesaplanması için davayı bir alt merci olan federal mahkemeye ilettiklerini açıkladı. 

Sonuç olarak Anayasa Mahkemesinin 8'e karşı 0 oyla haklı bulduğu Samsung, ikinci davayı kazanan taraf oldu. Samsung'un Apple'a ne kadar tazminat ödeyeceği belli değil. Ancak 399 milyon dolardan daha az olacağı kesin. Ayrıca bu karar popüler ürünleri taklit eden firmalara açılabilecek davalar için de örnek olacak. Şimdi Apple düşünsün. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum