Dikkat! YouTube Yasağı Mahkeme Kararıyla Ufukta Gözüktü

Birkaç hafta içinde işlerin düzelmesini umalım.

Yaklaşık son bir aydır, internete gelecek kısıtlamalarla ilgili oldukça sıkıntılı gelişmeler yaşanıyor.

Bildiğiniz üzere TBMM’de tartışılacak ve yasalaştırılacak olan yeni torba kanun, bünyesinde internet haklarına dair ağır kısıtlamalar getiriyordu. Bunun üstüne, geçen hafta Vimeo adresi de mahkeme kararıyla yasaklanmıştı.

Son gelişme ise özellikle ‘casual’ internet kullanıcılarını bu ikisinden daha da fazla ilgilendirecek durumda. Çünkü bu sefer mahkeme, YouTube’a engelleme getiriyor.

Bazı TürkNet kullanıcıları, an itibariyle YouTube’a giremiyorlar. Hâlâ girebilenler var ama belirtilen, iki hafta içinde tüm erişimin yasaklanacağı.

Diğer servis sağlayıcılarında ise bir sıkıntı görünmüyor şimdilik. TTNet ve Superonline altyapılarında YouTube ulaşılabilir duruyor. Mahkeme kararı, bu servis sağlayıcılarına ulaşmamış çünkü. Ama ulaşacak mı, mahkeme kararı tüm altyapıları kapsıyor mu, ya da neden engellemenin bölüm bölüm yapıldığı ise merak konusu.

An itibariyle DNS değiştirerek girmek mümkün ama, ilerleyen günlerde sözünü ettiğimiz kanun yasalaşırsa bunun da çare olmayacağını hatırlatmak istiyorum.

Gelişmeler oldukça sizi bilgilendireceğiz. Bu arada, sizce YouTube yasaklanırsa, ortalık karışır mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum