En Çok Gişe Yapan Oyun Filmleri ve Bazı İlginç Bilgiler

Oyunları beyaz perdeye uyarlamadan en çok parayı götüren de Capcom olmuş. 

 Çizgi roman uyarlamalarının Hollywood sinemasını domine etmesiyle birlikte zaman zaman gözler oyun sektörüne ve buradan gelen/gelecek filmlere dönüyor. Hikayesi ve film potansiyeli muhteşem derecede yüksek olan pek çok oyun, nedense beyaz perdeye uyarlanınca pek de başarılı olamıyor. 

Bu başarısızlık da sadece gişe konusunda değil üstelik, ne eleştirmenler ne de izleyiciler bu filmlere geçer not vermiyor. Beyaz perdeye şu ana kadar 41 tane oyun uyarlanmış ve bu filmlerden WarCraft hariç hiçbiri IMDB'de 7.0 puan barajını geçememiş. Rotten Tomatoes ve Metacritic puanları ise daha da içler acısı. Gişede de şu ana kadar en başarılı olan uyarlama WarCraft, fakat o da filmin bütçesi, sinemalara bırakılan para ve pazarlama harcamaları düşünülünce stüdyoya pek fayda sağlamamış. Üstelik film, gelirini ABD'den ziyade dünyanın diğer ülkelerinden elde etmiş. ABD'nin tüketim kralı olduğunu düşündüğümüzde film stüdyoları ABD'den gelecek parayı daha değerli buluyor ve ülke içi gelir olduğu için kesintisi de daha az oluyor.

encokgiseyapan-oyunfimleri-habericiv2

Bununla birlikte oyun firmaları arasında filmlerden en çok parayı toplayanın da Capcom olduğunu görüyoruz. Capcom, sadece Resident Evil film serisinden gişede 1 milyar 234 milyon dolar net gelir elde etmiş. Listeye Street Fighter ve Legend of Chun-Li de eklenince net gelir 1 milyar 347 milyon doları buluyor. 

Oyun dünyasından beyaz perdeye en çok aktarılan yapım aktaran da yine Capcom. Asyalı oyun devi toplamda şu ana kadar sekiz oyun uyarlaması yapmış. Daha da fazlası yolda üstelik. Onu, altı filmle (ki neredeyse hepsi Pokemon filmleri) Nintendo takip ediyor. Oyunlarının henüz sadece küçük bir kısmını sinemaya feda eden Ubisoft ise gişenin hem zirvelerinde hem de dibinde yapımlara sahip. 

Bakalım yakın gelecekte izleyeceğimiz Half-Life filmleri ya da yeni Tomb Raider filmiylebu talihsiz gidişat sona erecek mi? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum