1. TestGames Paneli Oyungezer'in De Katılımıyla Gerçekleşti

Dünya klasında oyun tasarlamak

"How to Develop World Class Computer Games?" temalı 1. TestGames paneli, 14 Ekim 2019 Pazartesi günü Barbaros Point Otel The Game'de gerçekleşti.

Oyungezer'i temsilen yazarımız Erkut Altındağ'ın katıldığı panelin moderatörlüğünü Berk Dülger üstlendi. Bahçeşehir Üniversitesi'nde Dr. Öğretim Üyesi Çakır Aker, GamFed'den Eren Gökgür, BrandNewGame'den Kubilay Keçin'in katılımcı olduğu etkinlikte son dönemlerde adını Merge Magic ile duyuran Gram Games'i Yüksek Berk Yavuz temsil etti. Turkish Testing Board direktörü Koray Yitmen de yorumları ile panelin içeriğini zenginleştirdi.

"Oyun nedir?" sorusu ile başlayan beyin fırtınası, oyunların günlük hayatımızdaki etkilerinin analizi edilmesi ile devam etti. Oyun geliştirme süreçleri, yapım maliyetleri, test süreçleri gibi bir çok konunun konuşulduğu panelin son bölümünde ise katılımcıların soruları konuklar tarafından cevaplandı.

Dünya klasında bir oyun tasarlamanın püf noktalarının da anlatıldığı panelin bitiminde, tüm katılımcılar  The Game for Big Kids'de sınırsız oyun oynanarak günün yorgunluğunu attılar. Oldukça keyifli geçen panelin sonunda oyun oynanması, panelin düzenlenme amacına da hizmet eden hoş bir jest oldu.

YORUMLAR
SevişenBoğa
22 Ekim 2019 10:13

Katılımlar nasıl gerçekleştiriliyor?

Decypher
SevişenBoğa
22 Ekim 2019 17:14

Parolamı Unuttum