2017'nin İlk Üç Ayında En Çok Satan Oyunlar

Piyasaya çıkalı yaklaşık 4 yıl olsa da GTA V hala zirveyi zorluyor!

MCV'nin son sayısında bulunan bir tablo ile 2017'nin ilk çeyreğinde, Birleşik Krallık'ta en çok satan oyunlar açıklandı. Liste tahmin edebileceğiniz gibi yeni oyunlardan oluşuyor, fakat içlerinde bir isim yıllara meydan okuyor.

1 Ocak - 1 Nisan 2017 tarihleri arasında, Birleşik Krallık'taki (UK) kutulu oyun satışlarını sıralayan ve ilk 10'u veren listenin başını Ubisoft'tan Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands çekiyor. Listedeki iki Ubisoft oyunundan biri olan Wildlands oyuncular arasında ciddi bir beklenti yaratmıştı. Fakat kapalı ve açık betasına katıldığım oyun ne beklediğimi verebildi, ne de tatmin edebildi (Belki sorun bendedir, sizde durum ne?). 

Listenin ikinci sırasında şaşırtıcı bir isim var: GTA V! Hem tek kişilik, hem de çoklu oyuncu modu ile bizleri kendine bağlayabilen, ayrıca verdiğimiz parayı da sonuna kadar hak eden GTA V piyasaya çıkalı neredeyse 4 sene oldu (PC'de 2) fakat kendisi en çok satanlar listelerini terk etmeyi düşünmüyor.

GTA V'in ardından üçüncü olarak Horizon Zero Dawn'ı görüyoruz, ki kendisini en çok satanlar listesinin zirvesini zorlarken görmek hiç de şaşırtıcı değil. Çünkü piyasaya çıkmadan beklentileri yüksek tutan Zero Dawn, çıkışının ardından da oyuncuların beğenisini yüksek tutmayı başarabilen oyunlardan biri. (Bir de ben oynayabilseydim :( )

Listenin geri kalanı ise şöyle efenim:

  • 4:   Resident Evil VII
  • 5:   Fifa 17
  • 6:   Call of Duty: Infinite Warfare
  • 7:   The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  • 8:   For Honor
  • 9:   Mass Effect Andromeda
  • 10: Battlefield 1

Ne yalan söyliyeyim, CoD: Infinite Warfare'i bu listede görmeyi beklemiyordum (liste dünya genelinde hazırlanmamış olsa bile). Ayrıca 8. sıradaki For Honor'ı da bir sonraki listede, bilemedin 3. çeyrek listesinde görmeyi beklemiyorm.

For Honor'ı birçoğunuz gibi uzun zamandır takip ediyordum ve merakla bekliyordum. Fakat oyunun kapalı betasına girip karşılaştığım şeyden sonra hiç memnun kalmadım ve ciddi bir hayal kırıklığına uğradım. Ki, istatistiklerine baktığımda bu hayal kırıklığında yalnız olmadığımı görüyorum. SteamSpy'a göre For Honor sahiplerinin sadece %22'si oyunu son iki haftada oynamışlar. Ayrıca SteamCharts'ın paylaştığı rakamlara göre For Honor'ın günlük oyuncu sayısı son iki haftada 3-4000'lere inmiş durumda.


Siz ne diyorsunuz Oyungezerler? Listede görmeyi umduğunuz, fakat göremediğiniz ya da bu oyun neden buradaki dedirten bir isim var mı?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum