2019, Paradox Interactive'in En İyi Yılı Oldu

Eski oyunlardan ciddi gelir sağlıyorlar

Paradox Interactive, pek çok oyun serisine sahip. Bu oyunların, özellikle ek paketleriyle de firmaya gayet iyi bir gelir sağladıkları ortada. Firmanın son finansal raporuna göre, 2019 yılı kendileri için bu zamana kadarki en iyi yıl olmuş.

Paradox CEO’su Ebba Ljungerud, bu tabloyu “2019, gerek gelir gerek kar açısından Paradox tarihinin en iyi yılı oldu” şeklinde özetliyor. 2018’e göre gelirlerde %14, karda ise %3’lük bir artış görülmüş.

2019’daki gelirin %87’si geçmiş yıllarda çıkan oyunlardan ve bunların ek paketlerinden sağlanmış. Geri kalan kısım ise; firmanın 2019’da çıkan oyunları Age of Wonders: Planetfall, Imperator: Rome ve Surviving the Aftermath’ten geliyor.

Oyuncu sayılarında da bir artış söz konusu. 2019 sonu itibariyle 4 milyonun üzerinde aktif oyuncu sayısına ulaşmış durumdalar -ki bu sayı da bir önceki yıla göre %30’luk bir artışa tekabül ediyor. Bu tablo, önümüzdeki dönemde oyunseverlerle buluşturacakları yeni oyunlar için de firmanın elini rahatlatıyor. 

Kendileri tarafından geliştirilen Crusader Kings III ve dağıtımcılığını üstlendikleri Empire of Sin ile Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 gibi oyunlarla 2020 yılı da Paradox için gayet güzel bir yıl olmaya aday. Bir de buna Europa Universalis IV için çıkacak yeni ek paket Emperor'ı dahil ettiğimizde 2019'dakine benzer bir tablo olmaması için hiç bir gerekçe yok gibi.

Görünen o ki, Paradox cephesinde işler gayet yolunda. Önümüzdeki dönemde yine bol ek paketli günlerin bizi beklediğini söyleyebilir miyiz :)

YORUMLAR
İlhanlı
20 Nisan 2020 19:07

Aow:Planetfall bence çıkardıkları en sağlam oyun oldu. Paradox kaliteye önem vermiyor genelde eu hoi ck bana hiç zevk vermedi karmakarışık oyunlar. 

Parolamı Unuttum