2019’da Nintendo Switch’e PS4 ve Xbox One’ın Toplamından Daha Fazla Oyun Çıktı

Switch oyun sayısında ciddi bir atılım yaptı

NPD Group’tan Mat Piscatella, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 2019 içerisinde Nintendo Switch için çıkan oyun sayısının PS4 ve Xbox One için çıkan oyun sayısının toplamından daha fazla olduğunu duyurdu.

2019’da Switch’e 1.480 oyun çıkmış durumda -ki bu sayı PS4 ve Xbox One için çıkan oyunların toplamından 400 daha fazla.

Piscatella, bir başka paylaşımında da Switch’in öncülü Wii ile bir karşılaştırmaya yer veriyor. Her iki konsolun ilk 3 yıllık süresi karşılaştırıldığında Switch’in Wii’ye çıkan oyunların iki katından fazla oyuna ev sahipliği yaptığı görülüyor. Bu da oyun geliştiricileri ve dağıtımcıların Switch’e oyun çıkarmak konusunda epey istekli olduklarına işaret ediyor.

Tabii bu istatistiklerin yanıltıcı bir yanı olduğunu da belirtmek gerek. 2019 içerisinde Switch’e çıkan oyunların çok büyük bir kısmı önceki yıllarda diğer konsollara ve PC’ye çıkmış oyunların portları. Dolayısıyla sağlıklı bir karşılaştırma yapabilmek için, yeni oyunlar açısından nasıl bir durumun geçerli olduğunu görmek gerek.

Yine de Switch kullanıcıları için gayet güzel bir tablo söz konusu. Önlerinde çok sayıda oyun tercihi bulunuyor ve önümüzdeki dönemde çıkacak oyunlarla bu havuzun daha da genişleyeceğini görüyoruz. Bir de ülkemiz için yerel fiyatlandırma olsaydı, tadından yenmezdi, öyle değil mi sevgili Oyungezerler :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum