2020'de En Çok Yılın Oyunu Ödülünü The Last of Us Part 2 Kazandı

En yakn rakibini dörde katladı da diyebiliriz

Sony bir kez daha konu Yılın Oyunu olunca rakipsiz olduğunu gösterdi diyebiliriz, çünkü 2020 yılında da önceki senelerde olduğu gibi üstünlüğünü devam ettirmeyi başardı. Dünyadaki çok sayıda basın organının (ve okur oylamalarının) Yılın Oyunu seçimlerini toplayıp özetleyen Game of the Year Picks blogu, 2020 için de detaylı bir derleme yapmış ve şampiyonluğu göğüsleyen isim The Last of Us Part 2 olmuş.

TLOU 2, 96'sı eleştirmenlerin, 41'i okurların seçimi olmak üzere 137 Yılın Oyunu ödülü kazanmış. En yakın rakibi Hades ise 36 eleştirmen ve 1 okur seçimi olmak üzere 37 tane Yılın Oyunu ödülü kazanmış.

Elbette bu site dünyadaki tüm seçimleri takip etmiyor, ama buna bir nevi anket gözüyle de bakabiliriz. Yani oldukça geniş bir katılımcı havuzu var ve genele yaydığımızda da sonucun aşağı yukarı böyle olacağını söylemek mümkün.

Bu sene Ghost of Tsushima 20, Cyberpunk 2077 17 (okurların, eleştirmenlerden çok seçtiği tek oyun), Animal Crossing: New Horizons 13, Final Fantasy VII Remake ise 12 kez Yılın Oyunu seçilmiş.

2019'da yine bir Sony oyunu olan Death Stranding 80 ödülle Resident Evil 2'yi geride bırakmıştı, 2018'de ise God of War 198 Yılın Oyunu ödülüyle çok ciddi bir başarıya imza atmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum