2020’de Yeniden Yapımlarıyla Karşımıza Çıkacak Oyunlar

Remaster ve remake furyası bu yıl da devam ediyor...

Son yıllarda bir yeniden yapım (remake & remaster) furyası almış gidiyor. Bunları bazıları oyun severleri memnun ederken (bakınız Resident Evil 2 Remake!), bazıları ise ufak tefek güncellemeler, hafif bir makyaj ile aynı oyunun piyasaya sürülmesinden ibaretti, haliyle bu gruptaki oyunlar pek de olumlu karşılanmadılar. Yeniden yapım furyasının 2020’de de devam edeceğini görüyoruz. Bu gruptan bazı oyunları paylaşmış olalım, sizin radarınıza da takılmışlar mı bakalım.

Commandos 2 HD Remaster

Commandos serisine düşkünlüğümüzü tekrar tekrar anlatmaya gerek var mı? Oynayan hemen herkese ilginç aksanlarla cümleler kurdurdu. Bin bir güçlükle geldiğiniz final sahnesinde çuvallayıp bir saatlik emeği çöpe attığımız yerlerde içimizden özlü cümleler geçirdik. Kimilerine göre, o zamanlar Soulsborne diye bir tür tanımlanmış olsaydı “Strateji Oyunlarının Souls’u” olabilirdi :) Sonuç olarak çok sevildi, çok beğenildi, çok oynandı. Şimdi de anılarımızı canlandırmaya, eski günleri tekrar yaşatmaya geliyor. Grafiklerin elden geçirilen oyun, serinin eski hayranlarını tekrar ekran başına toplamaya, bu gruba bir de yeni oyuncular katmaya çalışacak. Bu yeniden yapımı seri için yeni oyunlar da takip edecek. O yüzden yılın bu ilk yeniden yapımı, Commandos ile çıkacağımız bu yeni yolun ilk adımı olarak değerlendirebilir.

Commandos 2 HD Remaster, 24 Ocak’ta geliyor.

Warcraft III Reforged

Strateji severlerin anılarında özel bir yere sahip olan Warcraft 3, yılın ilk yeniden yapımlarından birisi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor, Reforged da bu ay sonunda bizlerle buluşacak.
Reforged, orijinal oyunla aynı senaryoyu sunacak. Bu yeniden yapımı görsel bir güncelleme olarak değerlendirmek mümkün. Oyundaki bazı bölgeler WoW ile uyumlu olacak şekilde makyajlanacak. Bazı hataların giderilmesi ve iyileştirilmelerin yapılmasının yanında bir de oyunun senaryo kısmına ‘hikaye modu (Story Mode)’ zorluk düzeyi eklenecek.

Warcraft III Reforged, 28 Ocak’ta çıkıyor.

Final Fantasy VII Remake

Bu yılın merakla beklenen oyunlarından birisi. Tam anlamıyla bir yeniden yapım olacağını söyleyebiliriz. Yapımcı ekip, Final Fantasy serisinin en beğenilen bölümlerinden birisi olan 7. oyunu alıp öyle bir hale getiriyorlar ki, 3 Mayıs’ta çıkacak kısım sadece ilk parçasını teşkil edecek; ikinci bölümünü daha ileriki bir tarihte görebileceğiz.

Bu ilk bölümde, oyunun Midgar’da geçen kısımlarına yer verilecek. Midgar tepeden tırnağa yeniden inşa edilmiş, oyunun hacmi oldukça genişlemiş durumda. Bazı yeni karakterler ve yeni elementler ekleniyor. Oyunun çatışma mekaniklerinin de değiştiğini, daha aksiyon odaklı bir sistem sunulacağını görüyoruz. Final Fantasy XV’teki sistemi sevenlerin hoşuna gidebilecek bir detay. Aksiyon esnasında karakterler arasında hızlıca geçiş yapmak mümkün olacak, böylece her biri farklı oynanışlara sahip karakterlerimizin bu kendilerine has özelliklerinden istifade edebileceğiz. Geleneksel oynanış sistemini, sıra tabanlı bir çatışma mekaniğini tercih edenler de ‘Classic Mode’ ile orijinal oyundakine daha yakın bir tecrübe yaşayabilecekler.

FF VII Remake, 3 Mart’ta PS4’e özel olarak çıkacak. Yeniden yapım işinde önemli bir referans noktası olmaya geliyor diyebilir miyiz? Bence deriz :)

Trials of Mana

Bu yıl içerisinde Square Enix’ten gelecek bir diğer yeniden yapım Trials of Mana. Mana serisinin üçüncü oyunu nihayet geçtiğimiz yıl Collection of Mana’nın bir parçası olarak Batı piyasasına teşrif etmişti. FF VII Remake kadar hacimli bir yeniden yapım olmasa da orijinal oyunu baştan aşağı yenilemek için yola çıkılmış durumda. Artık 3. boyutla tanışan oyunun daha canlı, daha renkli grafiklere sahip olduğunu görüyoruz.

Hikaye orijinal oyunla aynı. Farklı karakterler arasından seçim yapabileceğiz ve bu karakterler oyunun hikaye akışını etkileyecek. Oyunun çatışma mekanikleri ve grafiklerinde yapılan yenilemenin yanında seslendirme ve yeniden yapım müzikleri de sunulacak özellikler arasında yer alıyor.

Trials of Mana, 24 Nisan 2020’de çıkacak.

Resident Evil 3: Nemesis Remake

Geçtiğimiz yıl Resident Evil serisinin en önemli oyunlarından birisi olan ikinci oyunun yeniden yapımını oynamak şansına erişmiştik. O zaman da not düştüğümüz üzere, karşımıza yeniden yapımın nasıl olması gerektiği konusunda ders niteliğinde bir oyun çıkmıştı. Tadı damağımızda kalmıştı, neyse ki bir sonraki oyunun yeniden yapımı için fazla beklememize gerek kalmadı.

Aslında bu oyun üzerine daha önce de bir şeyler karaladık, o yüzden tekrara düşmemek adına özet geçmekte fayda var. Omuz hizası kamera kullanımı, oyunda farklı zorluk derecelerinin sunulması gibi yeniliklerin yanında bir de eski oyuna dair anılarımızı canlandıracak, bugün için de bizleri gerim gerim gerecek bir dostumuz var tabii ki: Nemesis. Kendisi ikinci oyunda çok dikkat çekmeyi başaran Mr. X’in boşluğunu ziyadesiyle doldurabilecek ve hatta zaman zaman onun ötesine geçebilecek bir düşman. Oyuna bir de 1’e 4 (Mastermind vs. Survivors) şeklinde bir online mod, Resistance eklenmiş durumda.

RE 2 Remake yılın oyunu başta olmak üzere farklı dallarda aday olarak zikredilen bir yapım. Ona yakın bir performans sergileyebilirse RE 3 Remake de bu yılın en çok konuşulan oyunlarından birisi olabilir. Bunu görmek için 3 Nisan’ı bekleyeceğiz.

Destroy All Humans!

Destroy All Humans’ı genel anlamda ‘görsel makyaj’ olarak değerlendirilebilecek yeniden yapımlar arasında zikredebiliriz. Karikatürize bir sanat sitiliyle grafiklerinin güncelleneceğini görüyoruz. Oyunun mizahi dili büyük oranda korunuyor. Oynanış kısmı orijinal oyunla aynı olacak, ancak bir kısım teknik güncellemeler de yapılacak. Bir de daha önce çıkartılmış bir görevin oyuna dönüş yaptığını görüyoruz; Lost Mission in Area 42.

Oyunun 2020 içerisinde çıkacağı ilan edilmişse de net tarih henüz paylaşılmış değil.

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated

Açıkçası böyle bir yeniden yapım benim aklımın ucundan geçmezdi. Ama meraklısı çok olsa gerek ki yapımcılar böyle bir işe soyunmuş. Nitekim internette biraz araştırma yaptığınızda kendine has bir hayran kitlesine sahip olduğunu görüyorsunuz.

THQ Nordic, oyuna karikatürize bir hava verirken bir yandan da 3 boyutlu bir Spongebob filmi tarzına büründürüyor. İki oyunculu bir mod ve daha önce çıkartılmış “Robo-Squidward Battle” gibi içeriklerin oyuna eklenmesi gibi yenilikler de var. Bu da çıkış tarihi henüz açıklanmayan oyunlar arasında.

Sizin de aklınıza gelen, merakla beklediğiniz yeniden yapımlar varsa, yorumlarınızı bekleriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum