2021 Yılının En Çok Korsan İndirilen Filmleri Belli Oldu

King Kong'un Godzilla'yı dövmesini ne kadar çok kişi istiyormuş

Dijital olan her sektörde korsancılık gerçekten büyük bir problem. Yapımları bazen yıllar alan filmler, diziler, oyunlar, yazılımlar ve çok daha farklı dijital ürün bir noktada korsan şekilde elde edilebilir hale geliyor. Bu durum internet var olduğundan beri neredeyse hiç değişmedi. Artık yayın servislerinin de güçlenmesiyle birlikte filmler ve diziler çıktıkları anda korsan olarak erişilebilir hale geliyor. 2021 yılında tüm filmlerini sinemalarla aynı anda HBO Max'e de getiren Warner Kardeşler bu riskin farkındaydı ve gelen veriler tam olarak bunu gösteriyor. 

Akamai isimli bağımsız bir teknoloji şirketinin verdiği bilgilere göre geçtiğimiz yıl en çok korsan indirilen film Godzilla vs Kong olmuş. Listenin ilk 10 sırası ise şöyle;

  1. Godzilla vs. Kong
  2. Zack Snyder's Justice League
  3. Black Widow
  4. F9
  5. Mortal Kombat 
  6. The Suicide Squad
  7. Cruella
  8. Wonder Woman 1984
  9. Raya and the Last Dragon
  10. Jungle Cruise 

Listeye şöyle bir bakınca Disney'in bu yılki ilk MCU filmi Black Widow'un sinemalarla aynı anda Disney+ üzerinden gösterilmesi büyük bir etki yaratmış. Ancak listenin zirvesindeki Godzilla vs. Kong'un gişede 470 milyon dolar civarı bir gelir elde ettiğini de hatırlatmak lazım. Geçtiğimiz günlerde Disney cephesi Black Widow'un korsan indirilmesi yüzünden 600 milyon dolar civarı bir zarar ettiklerini açıklamıştı, bu listeden sonra Warner Kardeşlerin zararı korkunç sayılara çıkabilir.

İşin dizi tarafına ise hiç girmemek lazım çünkü orası çok daha karmaşık bir durum. Çoğu ülkede olmayan yayın servislerinden çıkan dizileri izlemek için insanlara çok az yol bırakılıyor. Yine de HBO Max ile aynı anda vizyona giren Dune'un bu listeye girmediğini görmek epey sevindirici demek ki hala sinemalar için umut var. Bakalım gidişat bu haldeyken yeni filmler ne kadar süre sonra yayın servislerine gelmeye başlayacak? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum