2021'de Beklediğimiz 10 FPS Oyunu

Silahlar hazır mı?

2021 yılından beklediğimiz oyunlar listelerinde sırada FPS oyunları var. Pek çoğumuzun aklına FPS dendiğinde ilk olarak nişancı (shooter) oyunları geliyor, ama aşağıdaki listelerde farklı alt türlerden de oyunlar göreceksiniz.

Gelin 2021'deki dikkat çekebilecek FPS oyunlarına birlikte bakalım.

Halo Infinite

Xbox Series X sunumunda karşımıza çıkan yeni nesil Halo oyunu, grafik anlamında yetersiz kalınca eleştiri oklarının hedefi olmuştu. 343 Industries bu isyanları dinleyerek ertelediği oyunu bu yılın sonbahar aylarında tanıtmış olacak. Yeni nesil Halo'nun tamamen ücretsiz bir çoklu oyuncu modu sunacağını belirten yapımcılar, Halo efsanesini Infinite ile diriltmeyi planlıyor. Uzun süredir yokluğu hissedilen oyunu biz de merakla bekliyoruz.

Deathloop

Dishonored ile adını duyuran Arkane, Guy Ritchie filmlerinden fırlamış gibi görünen oyunu Deathloop'u 2020 yılında tanıtmayı amaçlıyordu. Koronavirüs salgınından nasibini alan ekip şu anda oyunun çıkış tarihini 21 Mayıs olarak duyurmuş durumda. Bir zaman döngüsünde kalan Colt isimli karakteri yöneteceğimiz oyun bol bol aksiyon ve ilginç bir hikaye içerecek gibi görünüyor. Deathloop'un 2021'in en sürpriz oyunları arasına aday olduğunu düşünüyorum.

Exomecha

Xbox Series X sunumunda karşımıza çıkan bir diğer oyun olan Exomecha'nın listede önemli bir yeri var. Nail Akıncı'nın kurucusu olduğu TwistedRed isimli stüdyo tarafından geliştirilen oyun, listemizdeki tek Türk yapımı. Yüksek kalitesi ve tam gaz aksiyon sahneleri ile sunumun dikkat çeken isimlerinden biri olmayı başaran Exomecha, tamamen ücretsiz şekilde oynanabilecek. Devasa robotların, Call of Duty ile birleşmesini sağlayan oyunu oynamayı iple çekiyoruz.

Back 4 Blood

Valve'ın tarihe gömdüğü isimlerden olan Left 4 Dead serisi, günümüzde kült bir klasik haline gelmiş durumda. Serinin yeni oyununu bir süredir bekleyen bir kitle olduğunu bilen Turtle Rock Studios, bu boşluğu Back 4 Blood ile dolduracak. L4D'in orijinal yapımcılarının üreteceği bu oyun genel anlamda selefine benziyor olsa da geliştirici Back 4 Blood ile çok daha farklı bir şey denemek istediklerinin altını çizdi. Başarılı beta testlerinden geçen oyun, pek çok platformda satışa sunulacak.

Shadow Warrior 3

En az dağıtıcısı Devolver Digital kadar çılgın olan Shadow Warrior, yeni oyunu ile bu deliliği bir üst seviyeye taşıyacak. İkinci oyunu oldukça heyecan verici bir noktada tamamlayan geliştirici Flying Wild Hog, Shadow Warrior 3'te hikayenin kaldığı yerden devam edeceğini de resmen açıkladı. Lo Wang'in macerasına ortak olacağımız bu yeni oyunda birbirinden ilginç silahlar ve karakterler de bizleri bekliyor olacak.

Warhammer 40.000: Darktide

Eğer siz de benim gibi 2020 yılının büyük bir kısmını Vermintide 2 oynayarak geçirdiyseniz, 2021 yılı bizim yılımız olacak demektir. Warhammer evreninin geleceğine yolculuk yaptığımız bu dönemde baltalarımızı yere bırakarak plazma silahlarımızı elimize alacağız. Son dönemlerin en iyi co-op oyunlarından biri olan Vermintide 2'nin geliştiricisi Fatshark'ın ürettiği oyun, bizleri Tertium şehrinin karanlık sokaklarına bırakacak.

S.T.A.L.K.E.R. 2

Oyun tarihinin kült klasikleri arasına adını yazdıran S.T.A.L.K.E.R. efsanesi, 2021 yılında ikinci oyunu ile geri dönecek. Nükleer facianın ardından tam bir Wasteland'e dönüşen Çernobil'e konuk olacağımız S.T.A.L.K.E.R. 2, 2021 yılını en çok beklenen oyunları arasında. İlk oyunun kendisini bir klasik haline getiren atmosferi ve hayatta kalma öğeleri, ikinci oyunda da karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Bakalım Stalker serisi radyoaktif küllerinden doğmayı başarabilecek mi?

Far Cry 6

Bu yılın en büyük soru işaretlerinden biri olacak Far Cry 6, şimdiden oyun dünyasını ikiye bölmüş durumda. Bizleri iç savaşın sürdüğü Yara isimli kurgu bir bölgeye götürecek olan yeni oyun, yıllar süren diktanın etkilerini gözler önüne serecek. Halkına zulüm eden diktatör Anton Castillo rolünde ise en sevdiğimiz kötü adam Giancarlo Esposito bulunuyor. Far Cry 6'daki ana karakterimiz olan Dani Rojas ise devrim için savaşacak. Son oyunları ile eski tadı veremeyen Far Cry serisi ritmini kazanabilecek mi hep beraber göreceğiz.

Crossfire X

Dünyada rekabetçi FPS dendiğinde akla gelecek ilk oyunlar Call of Duty ya da CS:GO olabilir fakat dünyanın en çok oynanan rekabetçi FPS'i aslında Crossfire isimli bu oyunun ta kendisi. 2008 yılından beri Asya'da varlığını sürdüren oyun, "X" takısı ile birlikte Avrupa ve Amerika sınırlarına da giriş yapmış olacak. Gençliğini Counter-Strike serisine gömmüş biri olarak Crossfire X adına heyecanlandığımı söylemem gerek. Beta'ya katılan pek çok oyuncunun iyi geri bildirimleri de bu heyecanı artırır nitelikte. Crossfire X'in detaylı bir tek kişilik senaryo modu ile geleceğini hatırlatmakta da fayda var.

Overwatch 2

Aslında Overwatch 2 için net bir tarih vermek doğru olmaz. Yine de bu yıl düzenlenecek Blizzcon'da oyun hakkında yeni şeyler öğreneceğimizi biliyoruz. Ayrıca sızıntılara göre oyun sene içerisinde bizlerle buluşmuş olacak. Standart karakter tabanlı rekabetçi FPS türünü geride bırakacak olan Overwatch 2, PvE özellikleri olan bir Overwatch oyunu olacak. Oyunun nasıl işleyeceği konusunda ise henüz net bir açıklama gelmedi.

YORUMLAR
doksanlariozleyenadam
20 Ocak 2021 03:08

Stalker-2 hariç diğerleri veled oyunu

allalla
19 Ocak 2021 11:14

listede merak ettiğim stalker 2 var sadece.

umarım iyi birşeyler ortaya çıkarıp seriyi devam ettirebilirler. call of pripyat oldukça iyiydi bana göre.

Parolamı Unuttum