2021'de Beklediğimiz 10 Bağımsız Oyun

Bu sene o sene

Bağımsız oyunlar son yıllarda çok sağlam bir yükselişte. Bazılarının adını piyasaya çıktıkları güne kadar duymuyoruz, sonra bir bakmışız yılın en iyi oyunları listelerine isimlerini yazdırmışlar. Ancak 2021 için şunu söyleyebiliriz ki bu sene adını bildiklerimizde de çok fazla potansiyel var ve bunlar sayıca hiç de az değiller.

Listede bulunan oyunlar, çıkış tarihi olarak 2021'i vermiş olan oyunlar. Hollow Knight: Silksong gibi 2021'de çıkması kuvvetle muhtemel ama net bir açıklama yapılmamış oyunları ise listeye eklemedim.

Buyurun 2021 yılında en çok beklediğimiz bağımsız oyunları bir listeleyelim:

12 Minutes

Duyurulduğu günden beri ilgi çekmeyi başaran 12 minutes özünde bir interaktif gerilim oyunu. 12 dakikalık bir zaman döngüsünde sıkışmış bir adamın çıkış çabalarını deneyimleyeceğimiz oyunun seslendirme kadrosunda James McAvoy, Daisy Ridley ve Willem Dafoe gibi ünlü isimler yer alıyor. 


The Artful Escape

Bu sene en çok beklediğim bağımsız oyun olan The Artful Escape'de Francis Vendetti adındaki müzik sanatçısının kendi kafasında kurduğu ortamlarda yolculuk edeceğiz. Aksiyon macera türündeki oyunda müzik aletleri oyundaki temel oynanış dinamiklerini oluşturacak. Oyun tamamen saykodelik bir dünya vaat ediyor, bu yüzden gerek görseller gerek müzikler bu yönde oluşturulmuş durumda. Özellikle görselleri ve sanat tasarımıyla öne çıkan oyun uzun yıllar ertelendi, umarım bu sene mürüvvetini görebiliriz Francis Vendetti'nin :)


Backbone

2019'da Beklediğimiz Indie'ler köşesinde de yer verdiğimiz Backbone'u hala beklemeye devam ediyoruz sevgili Oyungezerler :) Ancak geliştirici güncelerinden oyunun bitme noktasına çok yaklaşıldığını biliyoruz, yani bu sene o sene gibi. 2.5D dedektif macera oyunu olan Backbone'da sistemin adaletsizliğini kabullenemeyen dedektif bir rakunu kontrol edeceğiz. Diyalogların seçimlerimize göre değişecek olması da tekrar oynanabilirliği işaret ediyor.


Stray

İlk olarak PlayStation 5 konferansında gördüğümüz Stray'de unutulmuş, yalnız bir kedinin Cyberpunk bir şehirden kaçışını deneyimleyeceğiz. Çeşitli gizemleri yol üstünde tanıştığımız B12 isimli bir dron ile çözmeye çalışacağımız oyun evlerinde bir sürü kedileri olan, BlueTwelve Studio adındaki Fransız bir ekip tarafından geliştiriliyor. 


Kena: Bridge of Spirits

PlayStation 5 konferansında gördüğümüz bir başka yapım da Kena'ydı. Yılın en büyük indie oyunu olabilecek potansiyele sahip olan aksiyon macera türündeki yapımda Kena'nın terk edilmiş bir köydeki kutsal tapınağı aramasına tanık olacağız. Yapımcılar oyunun hikaye odaklı olacağını söylüyorlar. Aynı zamanda oyunun dünyasını keşfetmemizi de istiyorlar. Her ne kadar bize engel olmak isteyenler olsa da bu yolculukta bizimle beraber olacak şirin dostlarımız bize eğlenceli ve belki de duygusal bir yoldaşlık yapacak.


Genesis Noir

Noir, Jazz, Big Bang, uzay, zaman. Bu kavramları bir araya getirmeye çalışırsanız nasıl bir şey kafanızda canlanır? Eğer çok fazla bir şey canlanmadıysa yalnız değilsiniz. Neyse ki Genesis Noir bizim için bunları biraraya getirdi ve ortaya oldukça ilgi çekici bir point & click macera oyunu koymak üzere. 


Tohu

2D point & click türündeki Tohu, rengarenk yapısı ve sevimliliğiyle daha ilk görüşte beni kendine çekmeyi başarmıştı. Balık gezegeninde küçük bir kızı ve mekanik ikinci benliği Cubus ile birlikte türlü maceralara atılacağımız oyun yılın başlarında çıkmayı hedefliyor.


Darkest Dungeon II

2016 yılındaki çıkışıyla beraber gelen muhteşem başarı sonrası ikinci oyunun yapımına karar veren Red Hook Studios bu oyunla ilgili çok fazla detay vermese de ilk oyundaki temel mekanikleri (ve tabii ki zorluğu) koruyacaklardır. Bizleri yine gotik, karanlık ve çetin bir oyun bekliyor.


Little Nightmares II

Yaklaşık 4 yıl sonra Little Nightmares ikinci oyunla beraber tekrar bizlerle olacak. Hem de çok yakında, 11 Şubat'ta. İlk oyundaki karanlık, gerilimi başarıyla hissettiren atmosferi ve korkunç "teyzeleri" bu oyunda da göreceğiz. Ve artık asıl ana karaktermiz Six değil, Mono olacak. Six'i Mono'ya yardım ederken göreceğiz. Little Nightmares 2'nin deneyebileceğiniz bir demosu da mevcut. İlk oyun gibi kısa sürede bitmezse (ve 150 ₺'lık fiyatı ucuzlarsa :( ) tadından yenmeyecek bir oyun bizi bekliyor demektir.


Eastward

Daha ekran görüntülerine bakarken detaylarda kaybolabileceğiniz bir yapım Eastward. Ancak rengarenk, piksel piksel dünyasına aldanmayın, zira insanlık en zor zamanları yaşıyor. Ölümcül bir zehrin tüm Eastward dünyasına yayılmasıyla popülasyon tüm zamanların en düşüğünü yaşamakta. Macera türündeki oyunda bizlerse bu dünyayı keşfedip, yeni insanlarla tanışıp yeni tecrübeler yaşayacağız.

YORUMLAR
TEROR
3 Ocak 2021 20:51

Oyungezer ekibi silksong'u beklemiyor mu yoksa? Üzdü

Decypher
TEROR
5 Ocak 2021 15:44

Zamanı gelince Silksong ile yatıp kalkacağız ama Team Cherry oyunun çıkış tarihi konusunda fazla ketum davranıyor :)


Mert
TEROR
3 Ocak 2021 22:09

Kesin bir çıkış senesi söylenmediği için listeye giremedi. Yoksa tartışmasız listenin en parlak oyunlarından biri olurdu :)


Parolamı Unuttum