505 Games, Ghostrunner’ın Haklarını Satın Aldı

Devam oyunu mu geliyor yoksa?

Geçtiğimiz yılın siberpunk temalı oyunlarından birisi de Ghostrunner’dı. Gayet tempolu bir oynanış sunan oyun, genel itibariyle olumlu karşılanmıştı. Görülen o ki, bu durum oyunun dağıtımcısının da dikkatini çekmiş, iştahını kabartmış :)

505 Games, yaptıkları duyuruyla Ghostrunner’ın fikri mülkiyetini 5 milyon $ karşılığında satın aldıklarını ilan etti. 505 Games, All In! Games ile birlikte oyunun dağıtımcılığını üstlenmişti. Anlaşıldığı kadarıyla, karşılaştıkları tablodan memnun kalmışlar ve markayı tamamen almak istemişler.

All In! Games CEO’su Piotr Zygadlo’nun yaptığı açıklamaya göre; oyunun çıkışından önce de 505 Games’in markayı satın almak konusunda girişimleri olmuş, ancak o dönemde daha düşük bir bedel düşünmüşler. Oyunun yakaladığı başarıdan sonra 505 Games de daha iyi bir teklif sunmak konusunda ikna olmuş ve sonuç olarak bu satın alım gerçekleşmiş durumda. Her ne kadar marka artık 505 Games’in kontrolüne geçmiş olsa da All In! Games, oyunun satışlarından pay almaya devam edecek.

Satın alımda “oyunda kullanılan teknolojik çözümler için tüm lisanslar” ifadesine de yer verilmiş. Buradan hareketle sadece Ghostrunner serisini devam ettirme şeklinde değil de diğer oyunlarda da bu oyunun bazı özelliklerini kullanmak yönünde bir planları olabileceği akıllara geliyor. Tabii bu genel bir ifade olarak da değerlendirilebilir, illaki böyle bir planları olmak zorunda değil; markaya dair bütün lisanslar elimizde bulunuyor diyebilmek, ileride yaşanabilecek anlaşmazlıkların da önünü alabilmek adına böyle genel ifadelere yer verilmesi gayet doğal.

505 Games’in Ghostrunner ile ilgili planlarını önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz. Sizce yeni oyun duyurusu ne zaman gelir?

YORUMLAR
Orcuncharted
31 Mart 2021 17:34

O değil de, bir süredir Eser'i görmüyorum haber yazarken. Sıkıntı yoktur inşallah?

Decypher
Orcuncharted
2 Nisan 2021 13:09

Sorduğun için teşekkür ederim Orcun :) Üzerimden bir hastalık treni geçti de maalesef.

Orcuncharted
Decypher
18 Haziran 2021 18:36

Cevabını daha yeni gördüm, ama havada kalmasın :) Aman paşam dikkat et sağlığına... Hele şu zamanda :) 


E-VrL
Orcuncharted
1 Nisan 2021 16:55

Çok yakında sahalara fırtına gibi dönecek, ben de dört gözle bekliyorum dönüşünü.

Orcuncharted
E-VrL
1 Nisan 2021 19:35

Çok güzel haber bu, sevindim :) Bekliyoruz kendisini.


Parolamı Unuttum