505 Games’in Çatı Firması Digital Bros, İşgücünün %30’unu İşten Çıkarmayı Planlıyor

Oyun dünyasında işten çıkarmaların sonu gelmiyor

Ne yazık ki oyun sektöründe işten çıkarmalar son dönemlerde sık sık paylaştığımız haberlerden birisi haline geldi. Bugün de bunlardan birisiyle karşınızdayız. Bu seferki haberimize konu olan firma ise, 505 Games’i de bünyesinde bulunduran Digital Bros.

Digital Bros, toplam işgücünün %30’uyla yollarını ayırmaya karar vermiş durumda. Bu kararın “geliştirme stüdyoları ve dağıtım birimlerinin organizasyonel olarak yeniden yapılandırılması” çerçevesinde alındığı belirtilmekte.Digital Bros tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Video oyun sektörü, pandemiden itibaren yeni oyunlar konusunda daha seçici olacak şekilde evrildi. Oyuncular giderek daha fazla köklü serilere yöneliyor ve aynı oyunları daha uzun süre oynuyorlar.

Digital Bros olarak stratejimizi, bu yeni ve gelişen rekabet senaryosuna uyum sağlayacak şekilde güncellemek zorunda kaldık. Bir yandan sınırlı sayıda yeni, büyük bütçeli yapım üzerinde çalışırken öte yandan da önceden başarılı olmuş ve kendine bir yer edinmiş markaların devam oyunlarının ve yeni versiyonlarının piyasaya sürülmesi üzerinde ilerlemeye odaklanacağız.

Digital Bros; yüksek kaliteli ve uzun süredir devam eden başarılı oyunlara öncelik vermek için halihazırda geliştirilmekte olan projelerin sayısını yeniden değerlendirerek, orta ve uzun vadede gelişen rekabet ortamına uyum sağlayabilmek adına organizasyon yapısını azami operasyonel etkinliği sağlayacak şekilde yeniden yapılandırmaya karar verdi.

Yeniden yapılanma programının, ağırlıklı kısmı stüdyolarda yoğunlaşacak şekilde küresel işgücünde yaklaşık %30'luk bir azalmaya yol açması bekleniyor.”

Digital Bros, İtalya merkezli bir firma. Doğal olarak bu yeniden yapılandırma, şirketin bünyesindeki İtalya merkezli stüdyo Kunos Simulazioni (Assetto Corsa’nın geliştiricisi), yine İtalya merkezli bir başka stüdyo olan AvantGarden (Last Day of June'un geliştiricisi) ve İngiltere merkezli stüdyo DR Studios (Terraria’nın geliştiricisi) gibi stüdyoları da etkileyecek. Digital Bros’un ABD, Almanya, Avustralya, Çin, Fransa, İspanya, Japonya ve Kanada’da da ofisleri bulunuyor. Buralarda da işten çıkarmalar olması kuvvetle muhtemel.

Bakalım bu işten çıkarmalar, Digital Bros bünyesindeki stüdyoları ve onlar tarafından geliştirilmekte olan oyunları nasıl etkileyecek.

YORUMLAR
Atlas Estrella
15 Kasım 2023 14:06

Ne yiyecek, ne içecek bu insanlar? Milleti ekmeğinden edip; sonra da "gelin bize para verin, sizi premium üye yapalım" diyorlar. Millette para mı kaldı premium üye olacak? Olmuyorum premium falan! Hepsini bedavaya getirmenin bir yolunu bulacağım! Premiumunuza da, size de!

Parolamı Unuttum