89 Yaşındaki Oyuncu Teyzemiz Hamako Mori 40 Yıldır Oyunlarla İç İçe

Darısı başımıza desek mi :)

Bazen kendi aramızda sohbetlerde “Ben şu kadar yıldır oyun oynuyorum” ifadesini kullanırız, öyle değil mi? 89 yaşındaki oyuncu teyzemiz Hamako Mori, pek çoklarımızın ömrü kadar oyun tecrübesine sahip. Hatta bildiğimiz anlamda video oyun sektörünün yaşına denk bir tecrübeye sahip olduğunu söylemek mümkün.

Mori, Japon medyasından GameSpark’a verdiği röportajda anılarından bir bölümünü paylaşmış, nasıl bir “oyuncu büyükanneye” dönüştüğünü anlatmış.

1981 yılında Japonya’da çıkan Cassette Vision adlı bir konsol ile başlıyor hikayesi. Sonrasında Famicom’a geçiş yapıyor. The Legend of Zelda ve Dragon Quest gibi oyunlarla devam ediyor macerası. Mori, oyun oynamanın zihnini dinç tuttuğunu söylüyor. Yeni oyunların grafiklerini de çok beğeniyormuş. 'Bunları görecek kadar uzun yaşamak muhteşem bir şey" diyor.

Günümüzde de halen oynamaya devam ediyor, hatta oynamakla yetinmiyor bir de oyun videoları sunuyor YouTube kanalından. Yani bakmayın siz öyle sağda solda “30 yaşına gelmiş halen oyun oynuyor” diye eleştirenlere. Bu işin 90’a kadar yolu varmış, işte bize canlı örnek :) Siz de dilerseniz Gamer Grandma kanalına bir göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum