90’ların JRYO’larından Esinlenen Woodsalt, Önümüzdeki Ay Çıkıyor

Persona'dan esinlenen bir oyun geliyor

İngiltere merkezli olarak kurulan bağımsız oyun geliştirici Team Woodsalt, ilk oyunları Woodsalt’u duyurdu. Duyuru fragmanında da görüldüğü üzere 90’lı yılların JRYO’larından esinlenen bir yapım bizleri bekliyor:

Yapımcılarının tanımıyla bir "bilimkurgu-psikolojik gerilim-macera" oyunu Woodsalt. Geliştiricilerinden birisinin ifadesiyle oyunun ortaya çıkış hikayesi şöyle:

“PS Vita’da Persona 4 Golden oynamış ve buna benzer bir oyun yapmak istemiştim, ama lüzumsuz kısımları ayıklayarak. Dolayısıyla, eğer Persona’yı seviyorsanız bu oyunu da seveceksiniz. Söylediklerinize, yaptıklarınıza göre sizi sevecek veya sizden hoşlanmayacak onlarca yan karakter bulunuyor ve bu durum hikayenin akışını da değiştiriyor”

Tek bir oynayışta (9-10 saatlik bir oyun süresi) her şeyi yapmamızın mümkün olmadığı söylenmiş, çünkü ana hikâyenin 3 farklı sonu bulunurken, yan hikayeler için de 22 final bulunmaktaymış. Yani, oyunu tekrar oynamak için yeterli malzeme sunulacak.

Woodsalt, 13 Ekim’de oyun severlerle buluşacak. Resmi sitesine şuradan, Steam sayfasına da şuradan erişebilirsiniz. Şahsen takip listeme aldım, Persona'dan esinlendiğini söyleyerek beklentileri yükseltip de sonra hayal kırıklığı yaratmaz umarım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum