A500 Mini ve C64 Mini'nin Geliştiricisi Retro Games, Şimdi De ZX Spectrum'a El Attı

Bu seferki tam boyutlu bir konsol

The C64 Mini, The A500 Mini, Atari 400 Mini... Retro Games'in piyasaya sürdüğü konsollardan birkaçı bunlar. Orijinallerinin küçük ölçekte bire bir kopya görüntüsüne sahip bu konsollar ARM işlemci kullanıyor ve temel olarak aslında birer emülasyon makineleri. Kullanım kolaylıkları, USB üzerinden harici oyunları çalıştırabilme gibi özellikleri ise dönemin bu ünlü cihazlarını sevenler için cazip bir seçenek olmalarını sağlıyor.

Şahsen ben de hem C64 Mini, hem A500 Mini sahibi olarak her iki konsoldan da acayip memnunum :) Hatta bu ikisini satın aldıktan sonra gerçek Commodore 64 ve Amiga 500'lerimi hiç açmadığımı fark ettim, o kadar pratikler.

Konumuza dönecek olursak, Retro Games şimdi de Clive Sinclair'in ZX Spectrum'una el atıyor. Bu seferki konsol ZX Spectrum'un mini değil, tam boyutta bir replikası. Yani orijinalin aynısı lastik (ve çalışan) tuşlara sahip bir ZX Spectrum'unuz olacak bu konsolu aldığınızda. Bu cihaz klasik Spectrum varyantlarının tümünü emüle edebilme yeteneğine sahip, yani 16K, 48K, Spectrum+ veya 128K yazılımlarını çalıştırabileceksiniz. Cihaz içerisinde 48 klasik Spectrum oyunuyla birlikte gelecek ama diğer oyunları da USB üzerinden yükleyip çalıştırabileceksiniz.

Benzerlerinin aksine bu sefer cihazın yanında aslına uygun bir kontrolcü olmamasına ise şaşırdım.

The Spectrum, 22 Kasım'da piyasada olacak ve belirlenmiş olan satış fiyatı 99.99 euro.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum