Advertisement

Age of Mythology: Retold Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Gözümüzün bebeği, 4 Eylül'de bizimle

Age of Mythology’nin RTS tutkunları arasında farklı bir yeri var. Uzun süredir ailesinin geri kalanından farklı muamele gören AoM, sonunda hak ettiği ilgiyi görmeye hazırlanıyor. Neredeyse 2 senedir gelişini beklediğimiz remaster versiyon AoM: Retold için artık sayılı günler kaldı.

Oyunun gelişine hazırlanmak ve heyecanı artırmak için tek bir yazıda, Age of Mythology: Retold hakkında bildiğimiz her şeyi derledik. Gelin birlikte tanrıların çağına bir yolculuğa çıkalım.

Çıkış Tarihi

Şu ana kadar oyun hakkındaki elimizdeki en net bilgi çıkış tarihi. 4 Eylül 2024’te piyasaya sürülecek oyun, böylece tam 22. yaşında aramıza dönmüş olacak. PC ve Xbox Series X/S üzerinde çıkış yapacak oyunun diğer platformlar üzerinde çıkış yapması da imkansız değil. En azından Microsoft şimdilik kapıyı açık bırakıyor.

Age of Mythology: Retold, diğer kardeşleri gibi ilk günden Game Pass üzerine eklenecek.

Değişiklikler

Öncelikle oyunun teknik anlamda büyük bir değişim geçireceğini söylemek gerek. Sonuçta aradan tam 22 yıl geçti ve orijinal oyun artık gerçekten yaşını gösterir vaziyette. Microsoft’un Age of Empires II: Definitive Edition ile uyguladığı teknik yeniliklerin tamamını AoM: Retold’da da görebiliriz.

Henüz resmi bir şey olmasa da 4K çözünürlük, yeni kaplamalar ve grafik motoru ile birlikte gelişmiş bir yapay zekanın da denklemde olmasını bekliyoruz. Yayınlanan ilk oynanış fragmanında ise Mythology’nin kendisine has “efsunlu” tarzının korunduğu görülebiliyor. Daha karikatürize edilmiş bir sanat tasarımı göreceğiz gibi.

“Retold” takısının beraberinde getireceği diğer yenilikler de olacak. Oyunun oynanışında ise yeni Age of oyunlarının etkisini görmeyi bekliyoruz. Yeni oyunlar ile hayatımıza giren bazı mekanikler, direkt olarak Age of Mythology dünyasına uyarlanabilir. Örneğin Age of Empires 4 ile hayatımıza giren yeni üs kurma mekanikleri, Mythology dünyasına şık bir ekleme olabilir. Hatta AoE 4’ün yeni “çağ atlarken özel yapı seçme” sistemi de oyuna eklenebilir. Böylece çağ atlarken minor god seçiminize ek olarak yeni ve farklı özelliklere sahip bir yapı da kurabilirsiniz.

Orijinal oyunun -bana göre- eksik kaldığı birimlerinde de değişim yaşanacaktır. Bildiğiniz gibi AoM dünyasında sıradan birimlerinizin yanı sıra mitolojik yaratıklar ve kahramanlar da üretebiliyorsunuz. Standart birimlerin bu remake versiyon ile elden geçirileceğine inanıyorum. Çünkü fragmanlarda da bu birimlerin sık sık kullanıldığını görebiliyoruz.

Örneğin Age of Empires IV içerisinde İngilizlerin meşhur longbow birimleri artık yere tuzaklar kurabiliyor. Benzer özelliklerin, Retold içerisinde standart birimlerde karşımıza çıkması mümkün. Yani, umarım.

Minor god demişken, oyunun faction seçimlerinde de yenilikler yaşayacağı kesin. Yani her tanrı ve alt tanrı seçiminde önemli güç ve denge değişiklikleri görebileceğiz. Şimdiye dek geleceğinden emin olduğumuz tanrıları birazdan paylaşacağım. Fakat bu listenin de zaman içerisinde artmasını bekliyoruz.

Bir diğer önemli değişiklik de oyunun campaign modunda yaşanabilir. Yeni görevler, yeni senaryo seçenekleri bizleri bekliyor olacak.

Yeni Tanrılar

Maalesef Microsoft oyun hakkındaki detayları paylaşma konusunda epey çekingen. Bu nedenle elimizdeki bilgileri fragmanlardan ve diğer içeriklerden topladık. Doğrulanan tanrıların listesi de hem fragmandan hem de kapak fotoğrafından geliyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilk oynanış fragmanında Zeus, Loki ve Isis gibi isimleri görebiliyoruz. Ana kapak görselinde ise çok daha fazla isim var.

Atlantisli Gaia, İskandinav mitolojisinden Thor ve Odin, Mısır’dan Ra ve Set, Yunanistan’dan Poseidon ve Athena görülebiliyor.

Orijinal oyunda 5 farklı faction’da üç farklı major god seçimi yapabiliyorduk. Şu ana kadar gösterilen tanrılar arasında yeni olan tek tanrının Athena olduğunu söylemek mümkün. Geri kalan isimlerin tamamı, orijinal oyunda da varlık gösteren isimlerdi.

Orijinal Liste:

- Yunan Tanrıları: Zeus, Poseidon Hades

- Mısır Tanrıları: Ra, Isis, Set

- İskandinav Tanrıları: Odin, Thor, Loki

- Atlantisliler: Kronos, Gaia, Oranos

- Çin Tanrıları: Fu Xi, Nü Wa, Shennong

İlginç şekilde listede hiçbir Çinli tanrı bulunmuyor. Orijinal oyuna sonra sonradan eklenen Çinli tanrılar Fu Xi, Nü Wa ve Shennong oyunda değil gibi. Bu üçlü yerine oyuna yeni bir DLC ile farklı isimler eklenebilir.

Minor seçimleri hakkında ise net bir şey söylemek zor. Fakat ilerleyen günlerde bu detayları da öğrenebileceğiz.

Şimdilik elimizdeki bilgiler bunlardan ibaret. Daha fazla bilgi aldıkça bu haberi güncellemeyi sürdüreceğiz. Takipte kalmayı unutmayın!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum