Aksiyon Platform Oyunu Celeste’nin Çıkış Tarihi Belli Oldu

Gamepad'i kırmamak için sabredeceğimiz günler yakın

Üç gün önce size TowerFall: Ascension’ın yapımcılarının yeni oyunu Celeste’yi tanıtmıştık. Haberde oyunun çıkış tarihinin bulunduğumuz ay içerisinde bir gün olacağını söylemiştik, net tarih belli değildi. Bugün geliştirici Matt Thorson kesin bir tarih verdi ve Celeste 25 Ocak’ta PS4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC için çıkış yapacak.

Celeste’nin nasıl bir olduğunu tekrar hatırlarsak, ana karakter Madeline’nin Celeste Dağı’na tırmanma hikayesini konu alan bir aksiyon platform oyunu. Towerfall ve Super Meat Boy karışımını andıran oyun güzel görselleri ve müziklerinin yanı sıra zorluğuyla da öne çıkmaya çalışıyor.

Celeste, aslında Pico-8 isimli yarışma için 4 günde yapılan bir oyundu. Matt Thorson yarışmadan sonra fikri beğenip daha geniş bir oyun haline getirmiş Celeste’yi. Oyunun orijinal halini buradan, herhangi bir indirme yapmadan oynayabiliyorsunuz.

IGN de oyuna erken erişmiş ve ilk 9 dakikasını paylaşmış, aşağıdaki videodan seyredebilirsiniz. Ben beğendim ve radarıma aldım Celeste’yi. Sizler neler düşünüyorsunuz Oyungezerler?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum