Altın PS5 Konsolu Satışa Sunuldu

Bling sevenlere

Zenginler için son derece lüks ve pahalı oyuncaklar üreten Caviar'ın tamamen altından bir PlayStation 5 konsolu (ve DualSense kontrolcü) ürettiğini daha önce sizinle paylaşmıştık. Sadece tek bir tane üretilen bu altın konsol satışa sunuldu.

Caviar Altın Kaya ismindeki bu konsolun üretiminde tam 30 kilo 18 ayar altın kullanmış. 24 ayar altın kullansa maliyeti iyice yüksek olacaktı ama biraz masraftan kısmışlar bu sayede :)

Bugün itibariyle 18 ayar altının gram fiyatı 342 lira. Yani bu konsolda kullanılan altının piyasa değeri 10.260.000 lira oluyor. Sonuçta maliyetinden yüksek bir fiyata satılması gerek, ama Caviar sitesine bir fiyat bilgisi koymamış.

Bunun yerine konsolla ilgilendiğinizi belirtiyor, telefonunuzu ve eposta adresinizi veriyorsunuz ve Caviar sizinle iletişime geçerek fiyatını söylüyor. Aynı Instagram'daki "fiyat bilgisi için DM" tipleri gibi yani. Bu türünün tek örneği bir konsol olduğundan muhtemelen talipler arasında bir açık arttırmayla en yüksek parayı verene satılacaktır.

Sonuçta bir kenara sakladığımız 15 milyon liramız olmadığına göre zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış diyebiliriz.

 

YORUMLAR
Operian
7 Ocak 2021 11:57

Bu saçma konuyu neden sürekli haber yaptığınızı anlayamıyorum

Decypher
Operian
7 Ocak 2021 12:43

Paramızın yetmiyor oluşu saçma olduğu anlamına gelmiyor tabii ki. Bunun gibi 'türünün tek örneği' işler her daim ilgi çeken şeyler.

ByGus
Decypher
8 Ocak 2021 12:05

Hayır sanki o altın buraya harcanmasa adamlar gidip aç insanları doyuracaklardı da birileri alınca insanlar aç kalıyor. Bu arada şu yozlaşmış dünyada zamanını da sakın israf etme oyun, film ve dizi gibi yozlaşmış şeyler ile. Onca zaman ve paranı alıp sadece bir takım devreden elektriğin hangi sıra ile akacağını belirleyen milyarlarca 0 ve 1 ler veriyorlar sana. Çok israf ediyorlar zamanını şu 0 ve 1ler ile. Git aç insanları doyur, hayvanları kurtar israf edeceğine.

yusufulas
Decypher
8 Ocak 2021 09:12

@Operian Altın olan israf ve diğer bütün yüce duygularımızı alıp bizi yozlaştırıyor ama altın olmayan bir şekilde param yetiyorsa alınca yozlaşmamış ve tüm yüce duygulara sahip yaşamama izin verebiliyor yani senin kafanda. İşin içine altın girince mi bu yozlaşma başlıyormuş. Tüh be! Güzel kafalar bunlar! 

Operian
Decypher
7 Ocak 2021 20:18

İsraf olacağı için, o boş yere öldürülen hayvanlara yazık olacağı için, altının bu şekilde aptalca kullanılması nedeniyle bir çok insan aç kaldığı için olabilir mesela? Bu toplum da dünyayla birlikte derinden yozlaşıyor maalesef. Sizler de örneklerisiniz.

Operian
Decypher
7 Ocak 2021 20:17

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

yusufulas
Decypher
7 Ocak 2021 15:40

@Operian Alacak güçteysem neden olmasın ki?

Operian
Decypher
7 Ocak 2021 13:29

Paranız yetse alacaksınız yani. Akıl fikir diliyorum.


Parolamı Unuttum