Amazon Oyun Sektörüne Yüz Milyonlarca Dolar Ayırıyor

Projeler arasında Yüzüklerin Efendisi de var

The New York Times'ın özel haberine göre Amazon, oyun sektörüne ağırlığını koyarak önde gelen içerik üreticilerinden biri olmayı hedefliyor ve bunun için de yüz milyonlarca dolarlık bir yatırım planlamış durumdalar.

Amazon'un New World ismindeki bir DVO üzerinde çalıştığını zaten biliyorduk, hatta oyunun çıkış tarihi de neredeyse geldi çattı. Mayıs ayında piyasaya sürülmesi planlanan oyununun kapalı beta testleri de bu ay içerisinde başlayacak.

Amazon Game Studios'un yakında çıkacak tek projesi bu değil, yine Mayıs ayında Crucible isminde büyük bütçeli bir oyun daha çıkaracak stüdyo. Ertelene ertelene Mayıs ayına kadar gelen Crucible 12 oyunculu, sınıf tabanlı bir bilimkurgu oyunu. Oyuncular ittifaklar kuracak ve hayatta son kalan olmaya çalışacaklar. "Siz ve takım arkadaşlarınız uzaylı yaratıkları öldürmek, görevleri tamamlamak ve zafere ulaşmak için rakiplerinizin peşine düşmek için birlikte çalışmalısınız" deniyor oyunun açıklamasında.

Ancak bu raporda en ilgi çekici kısım New World'ü geliştiren Irvine stüdyosunun, Lord of the Rings serisine dayanan yeni bir oyun üzerinde de çalışıyor olması. Amazon'un şimdilik gelecek planları hep çok oyunculu oyunlar üzerine kurulmuş gibi görünüyor, bu da onlardan biri. Bunun da bir devasa online oyun olacağı söyleniyor.

Yine Sony Online Entertainment eski başkanlarından John Smedley de San Diego'da üçüncü bir Amazon stüdyosunun başında bulunuyor ve üzerinde çalıştığı yeni proje de henüz açıklanmadı. Ancak görünüşe göre Amazon özellikle de hardcore oyuncuları hedef alan bir politika güdecek ve bunun için de kesenin ağzını iyice açmış durumda.

İşin içinde yalnızca oyunlar yok, Project Tempo isminde bir de bulut oyun platformu çalışmaları var. Bu da doğrudan Stadia'ya rakip olacağı düşünülen bir platform ve Amazon'un kendi oyunları çok büyük ihtimalle bu platform üzerinden de sunulacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum