AMD Radeon RX 6000 Serisinden İlk Resmi Performans Değerleri Geldi!

Teknoloji savaşları sürat kazanmaya devam ediyor

AMD CEO’su Lisa Su, bugünkü Ryzen 5000 serisi duyurusunda Radeon 6000 serisi ekran kartları ile ilgili ufak bir şeyler çıtlatmayı da ihmal etmedi. 

Son anda 5000 serisi işlemciler ile RX 6000 serisinden, hangi model olduğunu bilmediğimiz ama en üst model olduğunu tahmin ettiğimiz bir ekran kartının performans verileri ekrana yansıtıldı. 6900XT olması kuvvetle muhtemelen olan kartın 4K çözünürlükte maksimum grafik ayarlarında üç farklı oyundaki kare oranlarını görmüş olduk. Bu kart AMD’nin açıkladığı verilere göre Borderlands 3’te 61, Call of Duty: Modern Warfare’de 88, Gear 5’te ise 73 FPS verebiliyor. Elbette bunların oyunun neresinden alınma değerler olduklarını veya oyun içi benchmark’ların mı kullanıldığı bilmiyoruz. Aynı şekilde Ray Tracing performansına dair bir veri de yok ki bu üç oyun arasında Ray Tracing desteğine sahip olan yalnızca Modern Warfare. 

Aynı ayarlarda ve çözünürlükte RTX 3080’in verdiği değerler Borderlands 3 için 65, Gears 5 için de 76 FPS civarında. Arada çok büyük biri fark yok gibi görünüyor ancak burada dikkat etmek gereken nokta, RTX 3080’in henüz sadece piyasada mevcut işlemciler ile test edildiği. RX 6000 serisi kartın testi ise 5000 serisi AMD Ryzen işlemciler ile yapılmış. Yani o fark bir miktar daha açılabilir ancak AMD’nin bu sefer GPU cephesinde üst segmentte de rekabetçi olabileceğini öngörmek mümkün. 

"Big Navi" lakaplı RX 6000 serisi grafik kartları ile ilgili detaylı bilgileri, RTX 3070’in ertelendiği çıkış tarihinden 1 gün önce, yani 28 Ekim tarihinde alacağız. Gördüğünüz üzere donanım savaşları hızlanıyor. Intel’in de GPU piyasasına gireceği düşünülünce, oyuncuları epey heyecanlı günler bekliyor. 

Alabilenlerimizi tabii. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum