American McGee, Alice Oynadığı İçin YouTube’dan Telif Uyarısı Aldı

Tek cümlelik fıkra gibi değil mi?

American McGee, oyun dünyasının ünlü isimlerinden birisi. Kendisi Doom ve Quake’e yaptığı katkılarının yanında American McGee’s Alice ile de oyun severlerin hafızalarında yer etmiş durumda. İşte haberimiz de tam bu noktada ilginç bir hal almaya başlıyor sevgili Oyungezerler. Şöyle ki, McGee, yine kendisinin yönettiği devam oyunu Alice: Madness Returns oynadığı bir Let’s Play videosu paylaşıyor YouTube’da. Ve YouTube da bir telif uyarısı yolluyor McGee’ye.

Daha ilk anda “bu işte bir terslik var” diye düşünmeden edemiyor insan. Nitekim bu sadece McGee’nin başına gelen bir durum değil. Ünlü yayıncılar ve oyun editörleri de benzer tablolarla karşı karşıya kalıyorlar, bu durumun ardında yatan sebep ise Illustrated Sound Music tarafından yapılan bir hata.

Üyeleri için farklı kanallarda içerik kontrolü yapıp telif eserlerin korunmasına katkı sunan Illustrated Sound, herhalde bu konuyu biraz abartmış ve sonuç olarak işler şirazesinden çıkmış durumda. Yaptıkları hatanın farkına varan Illustrated Sound, twitter hesabından yaptıkları paylaşımla özür dilemiş ve sorunun çözümü için YouTube ile yakın bir çalışma içerisinde olduklarını belirtmiş.

Bu mesaj altındaki yorumlarsa bir yandan güldürürken bir yandan da düşündürüyor, zira 40-50 telif uyarısı aldığını ve bu sayının yükselmekte olduğunu söyleyen kullanıcılar var. Kimisi bu özür mesajını ‘Yakalandığımız için üzgünüz’ olarak yorumlarken, kimisi bu örneğin YouTube’un aslında içerik kontrolü konusunda nasıl da zayıf kalabildiğini gözler önüne serdiğini ifade ediyor. Sorunun ne zaman çözüleceği ise şu aşamada belirsiz. Bekleyip görelim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum