Among Us, Rekor Eş Zamanlı Oyuncu Sayısına Ulaştı!

Bir gecede gelen başarı

Günümüzün dijital dünyasında popüler olmak için adınızı belli kişilere duyurmanız yeterli oluyor. Örneğin son dönemin zirve oyunlarından Fall Guys’ı ele alalım. Beta sürecinde doğru yayıncılar tarafından oynanan oyun, bir fenomen haline gelerek Steam rekorları kırdı ve hatta Overwatch’un gelirlerine erişmeyi başardı.

İşte 2018’den beri Steam’in kayıp köşelerinde bulunan Among Us’ın hikayesi de böyle başladı. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında oyunda sadece 27 kişi bulunurken, satırları yazdığım esnada 117.150 kişi aralarındaki Imposter’ı aramakla meşgul. Bir gecede Steam’in en çok oynananları arasına adını yazdıran Among Us, yeni bir rekora imza attı.

Among Us’ın yapımcılarından gelen açıklamalara göre oyun, tüm platformlarda toplam 3 milyon eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşmayı başardı. Özellikle COVID-19 süreci esnasında kendisine yayıncılar arasında yer edinen oyun, ilk haftalarında 1.5 milyon rakamını da devirmişti.

Oyunun baş tasarımcısı Forest Willard, geçtiğimiz hafta sonunda bu rakamın 3.8 milyona ulaştığını açıkladı. Daha da etkileyici olan detay ise oyuna her gün 60 milyon oyuncunun giriş yapıyor olması. Among Us tüm platformlarda toplamda 100 milyon kez de indirilmiş durumda.

Sizce Among Us’ın başarısı ne kadar sürecek?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum