Apex Legends'a Hile Tasarlayan Yazılımcı, 4 Günde 5000$ Kazanmış!

İyi ama neden?

Bedava olsun olmasın içerisinde rekabet faktörünü barındıran her çoklu oyunculu oyunun "hileci" istilasına uğradığını biliyoruz. Oyunun popülaritesi arttıkça bu tatsızlık daha da evrimleşerek her yanımızı sarmaya ve sevdiğimiz oyunlardan uzaklaşmamıza neden olmaya başlıyor.

Son dönemlerin en popüler oyunlarından biri olan Apex Legends'ın da hileci istilası altında kalması şaşırtıcı değil. Kotaku, son dönemlerde bol bol açığı bulunan ve özellikle Çin sunucularında hilesiz oyun bulunmayan Apex Legends'ın "hile yazılımı tasarımcılarından" biriyle konuşma şansı bulmuş.

Just a typical day in Chinese Net Cafe from r/apexlegends

 

Meslektaşlarımıza konuşan "yazılımcı" sadece 4 günde 5000 dolar gelir elde ettiğini kanıtları ile anlatmış. Daha önce Fortnite hileleri üzerinde çalıştığını belirten kişi, ağır hile karşıtı yazılımların ve Epic Games'in hilecilere yasal işlem başlatma kararının Apex Legends'a geçiş yapmasında rol oynadığını belirtiyor. 

Bir diğer yazılımcı ise bir haftada 400 dolar kazandığını iddia ediyor. "Adam" ismi ile bilinen bu "yazılımcı" Apex Legends'ın hileci topluluğu arasında "en çok hilesi istenen" oyunlardan biri olduğunu ifade ediyor. 

Madalyonun diğer yüzünde ise hileciler ile savaşan Çinli Apex Legends yazılımcıları var. Dexerto'nun haberine göre Çinli yazılımcılar hilecilerin önüne geçmek için bir "anti-cheat trainer'ı" tasarlamış. Şuradan fotoğrafını görebileceğiniz trainer, hilecilerin kullandıkları hilelerin önüne geçebiliyor.

Bir süredir soğuk terler atan Respawn'ın, "bedava Apex Coin açığı" yüzünden 12 Mart'ta çıkması beklenen 1. sezon battle pass'ini ertelediği bile konuşuluyor. Bakalım Respawn gelecek günlerde neler yapacak....

YORUMLAR
Parolamı Unuttum