Apex Legends’daki Mikro Ödemeler Oynanışa Etki Edecek Mi?

EA ve mikro ödemeler meselesi...

Dün itibariyle oyunseverlerle buluşup bir anda gündem konusu haline gelen Apex Legends hakkında peş peşe açıklamalar geliyor. Bu açıklamalardan birisi de EA ve Respawn Entertainment'ın "mikro ödemeler" konusunda yaptıkları açıklama oldu.

Bildiğiniz üzere Apex Legends, battle royale kervanının en son üyesi. Önemli rakiplerle mücadele etmek durumunda. Fortnite gibi ücretsiz sunulması bu konuda bir avantaj sağlayabilir. Oyunun Titanfall evreninde geçmesi nedeniyle parkur sisteminin ve hızlı bir oyun akışının bulunması da oyuncuların beğenisine hitap edebilir. Nitekim, oyunun birkaç saat içerisinde 1 milyon oyuncu barajını geçmiş olması, gayet iyi bir başlangıç yaptığına ve oyuncuların beğenisini kazandığına işaret ediyor.

Oyunla ilgili merak edilen noktalardan birisi mikro ödemeler meselesi. EA, mikro ödemeler konusunda oyuncular nezdinde epey olumsuz bir izlenim bırakmış durumda malumunuz; Star Wars Battlefront II'de yaşananlar halen hafızalarda tazeliğini koruyor. Bu nedenle de EA etiketiyle çıkan oyunlara temkinli yaklaşıyor oyuncuların ciddi bir bölümü. Gerçi Anthem, bu konuda endişeye mahal olmadığını gösteren örneklerden birisi, oyun içi satın alımların sadece kozmetik eşyalar ile ilgili olacağı açıklanmıştı.Benzer bir durum Apex Legends için de geçerli olacakmış.

Respawn oyun içi alımların kozmetik ürünler ile sınırlandırıldığını belirtiyor. Özellikle "free-to-play" oyunların mikro ödemelerle "pay-to-win" haline gelebildiğini düşününce oyuncuların endişesi anlaşılabilir bir şey ve Respawn da bu açıklamasıyla endişeleri gidermek istemiş belli ki.

Fakat açıklamada kafa karışıklığına yol açabilecek bir nokta da var: "Oyundaki tüm harcamalar adil. Sadece kozmetik ve karakterler için kullanılacak" diyor oyunun yapımcıları. Kozmetik kısmında bir sıkıntı yok. Ama karakterler işin içine girince bir şüphe oluşuyor haliyle. Oyun içi satın alımlarla daha güçlü karakterlere erişim sağlanması söz konusu olur ve bir dengesizlik ortaya çıkar mı, bunu ilerleyen günlerde göreceğiz. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum