Apex Legends, Resmi Espor Ligine Kavuşuyor

2020 yılı oldukça hareketli geçecek

Electronic Arts, sevilen battle royale oyunu Apex Legends'ın resmi espor liginin başlayacağını açıkladı. Bir süredir merakla beklenen bu lig önümüzdeki Ocak ayında başlayacak ve adı Apex Legends Global Series olacak. EA, belirlenen gereksinimlere uyum gösteren tüm oyuncuların turnuvaya katılabileceğini de belirtti.

Turnuvaya katılmanız halinde öncelikle Challenger Events adı verilen bölgesel turnuvalarda başarı göstermeniz gerekecek. Ardından dünya çapındaki Premier Events turnuvalarına katılarak Apex Legends Global Series Major'larına katılma hakkı kazanacaksınız.

Electronic Arts'ın açıklamalarına göre bir yılda 4 adet Global Series turnuvası düzenlenecek. Yılın ilk üç turnuvasında 100 adet takıma ev sahipliği yapılacak ve turnuvalar 500.000 dolarlık bir para ödülü havuzuna sahip olacak. 4. turnuva ise dünyanın en iyi 60 takımının katılacağı bir final olarak tanımlanıyor. Bu turnuvanın para ödülü havuzu ise 1 milyon dolar olacak.

Turnuvalarda başarı gösterebilmek için birinci olmanız gerekmiyor. Takımınızın toplam öldürme sayısı ve sıralamadaki durumunuz puan kazanma konusunda etkili olacak değişkenler arasında. Takımlardan biri belirlenen puana ulaştığında "Maç Sayısı" adı verilen sistem devreye giriyor ve bu takımın turnuvayı kazanması için maçı birinci bitirmesi gerekiyor. Sistemin denendiği Preseason Invitational turnuvasında TSM ekibinin 11 turun ardından kupaya ulaşabildiğini hatırlatalım.

İlk Global Series turnuvası 25-27 Ocak tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek. Ocak ayının ilk günlerinde turnuvaya kayıt yaptırabileceksiniz. İlk Major turnuva ise 13-15 Mart arasında Esport Stadium Arlington'da olacak. Turnuva kuralları ve daha fazla bilgi için Apex Legends'ın sitesini kontrol etmeyi unutmayın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum