Apex Legends'ın Düşüşü Sürüyor

Oyunun gelirindeki azalma %75'e ulaştı

Apex Legends çıkışıyla birlikte inanılmaz yankı uyandırmış, oyuncu sayısını çok kısa süre içerisinde katlamayı ve milyonlara ulaşmayı başarmıştı. Bunda EA ve Respawn'ın başarılı çıkış kampanyasının rolü çok büyüktü elbette, dünyanın en ünlü yayıncıları Apex Legends oynamaya başlamış ve bu da takipçilerinin de oyuna sarmasına neden olmuştu.

Oyunun çıkışının üzerinden yaklaşık 3 ay geçti ve ilk dönemdeki o müthiş yükseliş ivmesi, yerini gerileme ivmesine bıraktı. Eurogamer'ın Superdata araştırma firmasından elde ettiği verilere göre oyunun geliri, çıkışından bu yana %75 azalmış durumda.

Oyunun oynaması-ücretsiz oyunlar tarihinin en büyük açılışlarından birini yaptığını düşündüğümüzde bu azalma bile aslında yüksek bir gelire denk geliyor: oyun Nisan ayında 24 milyon dolar elde etmiş. Elbette bu hiç de az bir para değil, ama çıkış dönemindeki 92 milyon dolar aylık gelirle kıyaslandığında aradaki düşüşün ne büyük olduğunu görebiliyoruz. İki ay içerisinde gelirinin dörtte üçünün kaybedilmesi ilerisi için de tehlike sinyalleri veriyor olabilir.

> Respawn, Apex Legends'taki ''Kötü'' Takım Arkadaşlarını Banlayacak

Tüm bunlar elbette ki Apex'in işinin bittiği anlamına gelmiyor, ama oyunun Fortnite'ın tahtını ele geçirme planlarından oldukça uzaklaştığını da görebiliyoruz. Oyun Fortnite kadar sık güncellenmiyor ve şimdiye kadar çıkan içeriği de (Battle Pass başta olmak üzere) pek de olumlu tepkiler almadı. Tanınmış yayıncılardan Dr Disrespect de oyunun içerik eksikliğinden sıkıldığını ve H1Z1'le aynı akıbeti paylaşabileceğini söylemişti zamanında. Artık bu tür oyunların popülaritesini büyük ölçüde yayıncılar belirliyor, dolayısıyla Respawn'ın bir an önce duruma müdahale etmesi şart.

Respawn, önümüzdeki dönem için Apex Legends'a oldukça ilgi çekici içeriklerinin geleceği sözünü vermişti ve sonraki sezonun çok daha başarılı olacağını vaat ediyordu. Battle royale arenasında oyuncular içerik güncellemelerine gerçekten önem veriyor, dolayısıyla Respawn'ın Fortnite kadar olmasa da da daha sık ve kaliteli yeni içerikler üretmesi gerekiyor gibi görünüyor.

YORUMLAR
NcZ
27 Mayıs 2019 06:32

"...oyuncu sayısını çok kısa süre içerisinde katlamayı ve milyonlara ulaşmayı başarmıştı." Tam olarak buna güvenerek E3'ü bekliyorlar. Yazın oyunlar açısından kurak geçtiği herkesçe bilinen bir gerçek, sanırım akıllarından geçen bu durumu kendi lehlerine kullanmak. Yayıncılardan en sağlam geri dönüşü almanın en iyi yolu da Fortnite, PUBG gibi oyunların ortalama güncelleme büyüklüklerinin yaklaşık 3-4 katı kadar devasa bir güncelleme vermek. Daha sonrasında oyunculara anket yapacaklardır, ya doğrudan, ya da sosyal medya reaksiyorlarını (retweet-like vb.) takip edip. Gelir %75 azalmış olabilir fakat Apex Legends ile ölçmek istedikleri sanırım şu: İlk hype dalgasının etkisiyle oyundan 6 ayda (E3'e kadar) alacakları toplam gelir ile ikinci hype dalgasıyla (E3'den sonraki 6 aylık dilimde ) alacakları toplam gelir arasındaki fark ne kadar olacak?

Ghost AssassiN
26 Mayıs 2019 04:57

Diğer battle royale'lerden az da olsa bir farkı vardı, onlara nazaran daha iyiydi ama genel itibariyle hiçbir battle royale oyununu tam manasıyla oynamadım çünkü single oyunlar bana daha ilgi çekici geliyor, öbür türlü çabuk sıkılıyorum [amaçsızlık-hep aynı şeyler falan].Fakat her ne kadar ben veya hikayeli oyunseverlerin sevmediği bir tür olsa da başta Pubg mobile olmak üzere Fortnite ve diğerlerinin oynayanı pek de azımsanacak seviyede değil.Bu habere de bir yandan EA ve battle Royale türü için seviniyorum bir yandan da Respawn için üzülüyorum.Neyse hayırlısı artık, ne diyelim.

masterlee_1970
Ghost AssassiN
26 Mayıs 2019 10:45

Çok güzel anlatmışsınız, bu tür oyunlarda amaçsızlık en büyük sorun bence. Onu vur, bunu vur hadi şunu da vur iyi anladıkta nereye kadar. Bildiğim kadarı ile skinden başka bişeyler gelmiyor. Single oyunlara daha farklı bir soluk getirip yapsalar daha çok sevinirim açıkçası.


SentinelEru
26 Mayıs 2019 00:50

oyunun kazanç sistemi çok kötü.....trio ya zorlaması dua ve tek kişilik mod lazım..... Ranked sistemi yok ....rakipler mermi süngeri.....

yasinkaracivi
26 Mayıs 2019 00:17

Bence oyun piyasasına yeni bir soluk getirmek için pusuda bekleyen şirketler varsa şimdi tam sırası! Ben bundan sonraki süreçte Battle Royale furyasının daha fazla hüküm süreceğini sanmıyorum. Dayanırsa en fazla yine Fortnite dayanır. O da içerik anlamında oyunu hiç boş bırakmadığı için. Sadece çevremden gördüğüm kadarıyla bile diyebilirim ki insanlar artık bu tip oyunlardan sıkılmaya başladı. Bakalım gelecek ne getirecek...

Mehmet
25 Mayıs 2019 22:38

fortnite'in da düstüğü günleri görürüz umarım...

SentinelEru
Mehmet
26 Mayıs 2019 00:47

fortnite güzel oyun alıcısı için neden düşsün istiyorsunuz?

piri
SentinelEru
26 Mayıs 2019 01:22

fortnite güzel OYUN diyenin aklından şüphe ederim.


DanteXE
25 Mayıs 2019 21:05

Birisi ağlıyordu, çok iyi oyun asla düşmeyecek, Fortnite bitti falan diye. Gerçi buralarda yoktur artık

skyfall
25 Mayıs 2019 19:09

Hızlı giden atın dışkısı seyrek düşer diye boşuna dememiş atalarımız.

Parolamı Unuttum