Apex Legends'ın Rekabetçi Sistemi Nasıl İşleyecek?

Sorularınızın cevabı burada

Apex Legends’ın merakla beklenen ikinci sezonu bu akşam saat 20:00 itibari ile start alacak. 20 gb’ın üzerinde bir güncelleme geçirecek oyunun merakla beklenen yeni özelliklerinden biri de rekabetçi ligleri olacak.

Reddit üzerinde bir içerik yayınlayarak sistemi açıklayan Respawn, rekabetçi ligin sıralamalarından ve puanlamalarından bahsetti. Paylaşılan bilgilere göre ligler Bronz IV’ten başlayıp Apex Predator’a kadar ilerleyecek. Bu seviyenin 4 farklı seviyeden oluşmayan tek rekabetçi seviyesi olduğunu da belirtelim.


Puanlama sistemi ise oldukça farklı ve basit görünüyor:

  • Her Frag: 1RP (Bir maçta maksimum 5 RP)
  • Top 10: 2RP
  • Top 5: 4RP
  • Top 3: 7RP
  • Galibiyet: 12RP

Verilen puanlamaların birleştirilemediğini de ifade etmek gerek. Yani birinci olmanız halinde tüm puanları toplama gibi bir imkanınız yok. Oyun içerisinde kazanabileceğiniz maksimum puan -5 kill ve zafer ile- 17RP oluyor.

Gelelim rekabetçi sisteminin nasıl işlediğine… Rekabetçi lige sahip pek çok oyundan da bildiğimiz üzere oyun sizi puanınıza göre bir lige sokuyor. Siz kazandıkça liginizde yükselebiliyor ve daha yüksek seviyelere ulaşabiliyorsunuz. Respawn, Apex Legends için kaybettiğinizde ligden düşeceğiniz bir sistem geliştirmemiş. Bunun yerine liginiz için belli bir “giriş parası” ödemeniz gerekiyor.

Örneğin Altın 2’desiniz ve rekabetçi bir maça girmek istiyorsunuz. Giriş için 2RP ödemeniz gerekiyor. Eğer kimseyi vuramadan ya da ilk 10’a giremeden elenirseniz bu 2RP’niz gitmiş oluyor. Fakat yukarıda da belirttiğim gibi Respawn “ligden düşeceğiniz bir sistem” geliştirmemiş. Yani elinizdeki tüm giriş paranızı kaybetseniz bile ligden düşmüyorsunuz.

Respawn’ın yorumlarda yaptığı açıklamalara göre sistem şu şekilde işliyor: Altın seviyesinin en düşük puanı olan 280RP’ye kadar gerilediniz ve giriş paranız kalmadı. Bunun üzerine oyun sizden para kesmiyor ve ligde kalmaya devam ediyorsunuz. Fakat 2RP’nin üzerinde bir puan ile oyunu bitirirseniz giriş ücretiniz otomatik olarak hesabınızdan düşüyor. Yani bu durumlarda Top 3’e kalarak çok daha fazla RP kazanmanız bekleniyor.

Tabi ki puan kaybettikçe ligin içerisindeki seviyelerden geriye gitmeye başladığınızı da unutmamak gerek. Yani hala Altın 1’den, Altın 4’e gerilemek mümkün. Bu sebeple herkesin daha dikkatli olması gerekecek.

Merak edenler için liglerin “giriş ücretleri” ise şöyle:

  • Bronz: Bedava
  • Gümüş: 1RP
  • Altın: 2RP
  • Platinum: 3RP
  • Elmas: 4RP
  • Apex Predator: 5RP
  • Apex Predator: 5RP

Arkadaşlarınızla girdiğiniz maçlarda ise herkes kendi ligine göre RP ödeyecek fakat Apex Legends’ın matchmaking sistemi, gruptaki en yüksek seviyede bulunan kişinin ligine göre aramalar yapacak. Bu sayede yüksek seviyedeki oyuncuların, daha düşük seviyelerdeki oyuncuları yukarıya taşımasını engellemeyi planlıyor Respawn.

İlk rekabetçi sezonu Eylül ayının sonlarına doğru bitecek. Respawn, bu rekabetçi moda katılan ve seviyelere yerleşen oyunculara da hediyeler verecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum