Apple Netflix'i Satın Alabilir

Şimdi onlar düşünsün!

Disney'in Fox'un eğlence sektörü varlıklarını satın alması ile birlikte bir çok taş yerinden oynamıştı. Kendi streaming servisini kurmak isteyen Apple'ın Disney'in izinden gidebileceği konuşulmaya başlanmıştı.

Aslında bu dedikodular oldukça eski. Neredeyse son altı aydır Apple ve Netflix hakkında satır aralarında olası bir satın alma işleminin gerçekleşebileceği söyleniyordu. Bir çok kullanıcının Itunes yerine Netflix, Hulu ve Amazon'a yönelmesi ve Itunes'un çok fazla orijinal içerik sunamaması sebebiyle Apple'ın bir çözüm aradığı biliniyordu. Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump'ın getirdiği yeni vergi yasası ile ABD dışında parası bulunan şirketlere ülke içerisinde yapılacak yatırımlarda büyük vergi indirimleri sağlanacak. Bu yasa sonucunda parasının büyük bir kısmı ülke dışında bulunan Apple'ın sıfırdan bir şirket kurmak yerine halihazırda bulunan bir şirketi satın alması durumda oldukça kara geçirecek. 

Finans şirketi Citi'nin analizcileri Jim Suva ve Asiya Merchant'a göre %40 ihtimalle Apple Netflix'i bu yıl içerisinde satın alacak. Apple ile Netflix bir arada nasıl olur hiçbir fikrimiz yok fakat Apple açısından oldukça mantıklı bir hamle olacağı kesin. Disney, Hulu'nun hisselerinin çok büyük bir yüzdesine sahip ve kendi streaming servisini Hulu altyapısı ile yapacak. Warner Bros. bu yıl içerisinde kendi streaming servisini çıkartacak ve tamamen DC çizgi roman uyarlamalarına adanacak. Rekabet bu kadar büyümüşken piyasanın iki devinin aynı çatı altında birleşmesi rekabeti kızıştıracaktır ve bu da bizlere daha kaliteli içerik olarak geri dönecektir. Yani, ümit ediyoruz öyle olmasını...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum