Steam'de En Çok Kullanılan Dil Artık Çince Oldu

2019 Aralık ayının donanım ve yazılım anketi sonuçları geldi

Steam'in her ay 90 milyon aktif kullanıcısından topladığı veriler sonucunda açıkladığı donanım ve yazılım anketinin 2019 Aralık versiyonu açıklandı. Pek çok maddede ciddi değişimler yaşanmış olsa da dikkat çeken en büyük değişiklik Basitleştirilmiş Çince dilinin Steam'de en çok tercih edilen dil olması oldu.

Bugüne kadar sürekli olarak yüzde 38-40 bandında gezinerek platformun en büyük kesimini oluşturan İngilizce dil seçeneği, 2019 Aralık'ta yüzde 30'lara kadar gerileyerek Çince'nin altında kaldı. Pastadan çok daha büyük bir pay almayı başaran Uzak Doğu dili, Kasım ayına göre yüzde 14.43'lük bir artış göstermiş. Bu yükseliş Çince'yi yüzde 38'lik oranı ile zirveye taşımış.

Aynı anketin alt sıralarında ise yüzde 1.23'lük oranı ile Türkçe dili bulunuyor. Steam'in verilerine göre dil seçeneğimizi kullananların sayısı geçtiğimiz aya göre yüzde 0.35 oranında azalış göstermiş.

Windows kullanıcıları arasında en çok kullanılan ekran kartı Nvidia GeForce GTX 1060 olurken, kullanıcıların yüzde 80'inden fazlasının Intel marka işlemcileri tercih ettiği de belirtilmiş. İşletim sistemi zirvesinde hala Windows 10 64 bit kullanıcıları bulunuyor olsa da Aralık 2019'da yüzde 34'lük bir artış gösteren Windows 7 64 bit seçeneği de dikkat çeken detaylar arasında.

Steam'in paylaştığı verilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum