Aralık'ta Ne Oynasak?

Sıra tabanlı strateji oyunlarını sevenlerin ayı

Evet sevgili oyungezerler, bir yılın daha sonuna geliyoruz. Aralık ayı bizim için sadece yılın sonu anlamına gelmiyor tabii ki, özellikle de Eylül ayından beri birbirinden bomba oyunlar görmeye alışmış bünyelerimiz için kısa bir kuraklık döneminin de habercisi kendisi. Fakat korkmayın, yine de bu soğuk günlerde içinizi ısıtabileceğini düşündüğümüz oyunları sizin için listeledik.

Just Cause 4 ve Super Smash Bros. Ultimate ayın en önemli oyunları olarak göze çarparken, Insurgency: Sandstorm ve Mutant Year Zero: Road to Eden dikkatimizi çeken diğer yapımlar arasında.

Just Cause 4 (PS4, Xbox One, PC) – 4 Aralık

jc4-big

Ayın en bomba oyunu Aralık ayının ilk günlerinde karşımızda olacak ve ruhunu kaos ile besleyen okuyucularımıza ilaç gibi gelecek. Just Cause 4’ten bahsediyoruz.

“Zalim diktatör halkına kan ağlatıyor” ve “Patlatmak bizim işimiz” sloganları ile yola çıkan Just Cause 4’te, efsanevi kahramanımız Rico Rodriguez’i yönetmeye devam edeceğiz. Rico bu sefer Güney Amerika’nın 4 mevsimi bir arada yaşayan Solis isimli ülkesine adalet dağıtmaya çalışacak. Avalanche Studios, Solis’in hortumlardan kum fırtınalarına kadar türlü türlü doğa olayına ev sahipliği yapacağının altını çiziyor. Tabii bu vahşi adanın içerisinde gezinmek için yine Rico’nun alametifarikası haline gelmiş wingsuit/grappling hook ikilisini kullanmamız gerekecek.

Just Cause 4’e önce serinin en son oyunu olan Just Cause 3’e de göz atmak isteyebilirsiniz belki, çünkü iki oyun da birbirine aşırı derecede benziyor.

Mutant Year Zero: Road to Eden (PC, PS4, Xbox One) – 4 Aralık

Mutant Year Zero, isminden de anlaşılabileceği üzere Just Cause 4 kadar çılgın bir oyun. Mutant hayvanların ele geçirdiği bu dünyada; ağzı bozuk bir ördek, derisini taşa dönüştürebilen Selma isimli bir insan ve çılgın bir domuzdan oluşan ekibimizi hayatta tutmaya çalışıyoruz.

Bu sıra tabanlı strateji oyunu XCOM’un savaş sistemi ile gizlilik elementlerini birleştirerek “mutant” isminin de hakkını veriyor. Oldukça ilgi çekici karakterlere sahip olan oyunda tüm bu karakterler kendilerine has saldırı biçimlerine de sahip.

Mutant Year Zero: Road to Eden’in fragmanı bile soğuk kış günlerinin en eğlenceli oyunlarından biri olacağını kanıtlıyor.

Jagged Alliance: Rage (PC, PS4, Xbox One) – 6 Aralık

jagged-big

Sıra tabanlı strateji türünün yaratıcılarından olan Jagged Allience, Rage isimli oyunu ile geri dönüyor. Rage, ilk oyundan 20 sene sonrasını anlatacak.

Bir uyuşturucu kartelinin işgal ettiği adadan kurtulmaya çalışacağımız oyunda, seriye aşina olan takipçilerimizin hatırlayabileceği isimler de mevcut. Co-op ya da tek kişilik oynanabilen oyunda Ivan Dolvich, Helmut “Grunty” Grunther ve Charlene “Raven” Higgins’i kontrol edeceğiz.

Oyunun arkasındaki Handy Games ekibinin pek fazla başarılı veya tanınan oyunu bulunmuyor olsa da yine de ismine hürmet ederek Jagged Alliance’a bir şans tanınması gerektiğini düşünüyoruz.

Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 7 Aralık

smash-big

Super Smash Bros Ultimate, Nintendo Switch’i çok daha çekici hale getirmeye hazırlanıyor. Arkadaşlarınızla bol eğlenceli veya nefret dolu anlar geçirebileceğiniz Ultimate, 7 Aralık’tan itibaren oynanabilir olacak.

Eski ve sevilen isimlere ev sahipliği yapacak olan Ultimate, oyuna eklenecek yeni karakterler ile kadrosunu daha da güçlendirecek. Yani şöyle söyleyelim: serinin herhangi bir oyununda kendisine yer bulmuş tüm isimler Super Smash Bros. Ultimate’te de yer alacak. Donkey Kong, Castlevania, Pokemon ve Splatoon gibi oyunlardan da sevdiğimiz karakterlerler görebileceğimiz Ultimate, 70’in üzerinde karakterle arkadaşlarımızı sinirlendirmenin ne kadar eğlenceli bir hobi olduğunu bize tekrar hatırlatacak.

Siz yorumlarda sormadan söyleyelim, Waluigi maalesef Ultimate’te olmayacak.

Insurgency: Sandstorm (PC) – 12 Aralık

ins-big

PC üzerindeki en gerçekçi savaş simülasyonlarından biri olan Insurgency, yeni oyunu ile daha gelişmiş savaş mekanikleri vadediyor. Oldukça uzun ve sancılı bir geliştirme süreci atlatan Sandstorm, yeni yapısı ile bu bekleyişin karşılığını verecek. Hatırlayacağınız üzere Eylül’de çıkması beklenen oyun son bir kez ertelenmişti.

Kendine has bir hayran grubuna sahip olan Insurgency, uzun süredir aradığı popülariteye Sandstorm ile ulaşmanın peşinde. Beta testlerinden geçer not almayı başaran Hardcore FPS yapım, eski oyunun bug’larından da arınmış durumda. Unreal Engine’e geçiş yapan serinin grafikleri de oldukça geliştirilmiş gibi görünüyor.

Büyük bir franchise olma yolunda kararlı adımlar atan Insurgency, sizce başarılı olabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum