Arkane Studios'ta Büyük Bir Ayrılık Yaşandı

Raphael Colantonio ailevi sebepler ile Arkane Studios'tan ayrılma kararı aldı.

 Arkane Studios'un kurucularından Raphael Colantonio, stüdyodaki yönetmenlik ve başkanlık görevlerini bıraktığını açıkladı. Dishonored serisi ve Prey gibi iki büyük yapımda önemli pay sahibi olan Colantonio, 18 senelik Arkane macerasına ne yazık ki son verdi.

Resmi bir açıklama yapan Raphael Colantonio, "Son 18 senem harika bir maceraydı. Arkane'i 1999'da başlattık, ilk oyunumuz Arx Fatalis'i yaptık, 2010'da ZeniMax Media'ya dahil olduk ve oldukça sevilen Dishonored serisiyle Prey'i yaptık. Artık benim bu işlerden çekilme vaktim geldi. Oğlumla daha fazla vakit geçirebilmek ve hayatım ve geleceğim için önemli şeylere odaklanmak için Arkane Studios'tan ayrılıyorum." ifadelerini kullandı.

Pek çok kişinin aksine ZeniMax ile ilgili de pozitif konuşan Colantonio, "Bir sürü büyülü an yaşadım. Zor zamanlardan da geçtik. Ama rahatça söyleyebilirim ki ZeniMax'e katılmak işlerimize seviye atlattı ve Arkane'in dünya çapında bir stüdyoya dönüşmesini sağladı. ZeniMax sayesinde şu ana kadar yaptığımız en iyi oyunlara imza attık. Daha da fazlasının yolda olduğunu biliyorum." dedi.

Raphael Colantonio'nun sorumlulukları stüdyonun diğer yönetmeni Harvey Smith alacak. Tecrübeli oyun geliştiricisi, geçişin sorunsuz olması için işlerine bir anda son vermeyeceğini de sözlerine eklemeyi ihmal etmemiş. Colantonio'nun stüdyodaki son projesi Dishonored 2nin "standalone" olarak çıkış yapacak ek paketi "Death of the Outsider" olacak. Bu ek paket eylül ayında oyuncularla buluşacak. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum