Artık Oyun Betalarına Doğrudan Steam Üzerinden Başvurulabilecek

Geliştiricilerin işi kolaylaşıyor

Bildiğiniz gibi oyunlar beta testlerine başlayacakları zaman (açık beta değilse) genellikle kendi sitelerinden beta için başvuruyorsunuz, sonrasında kabul edilirseniz size email yoluyla Steam kodu gönderiliyor. Bazı geliştiriciler beta kodlarını sosyal medya üzerinden dağıtıyorlar, ancak bu durum her halukarda geliştiriciler için ekstra iş anlamına geliyor.

Steam bu süreci kolaylaştırmak için Playtest özelliğini test etmeye başladı. Buna göre artık oyunların kendi sayfalarından Beta testlerine doğrudan başvurabileceksiniz ve başvurunuz kabul edildiği taktirde ekstra bir koda gerek olmadan kütüphanenizde o betaya katılabileceksiniz.

Bu yeni özelliği Steam Database yaratıcısı Pavel "xPaw" Djundik tarafından fark edilmiş. Djundik'in verdiği örneğe göre Creative Assembly'nin yeni strateji kart oyunu Total War: Elysium'un sayfasındaki "istek listesine ekle" seçeneğinin atında bir de Beta için "Erişim Talep Et" seçeneği bulunuyor.

Valve da bu yeni özelliğin test edilmeye başlandığını ve daha fazla bilginin önümüzdeki haftalarda açıklanacağını açıkladı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum