Assassin's Creed: Origins'ten Etkileyici Bir Fragman Daha

Her şeyin bittiği yer...

Şunu itiraf etmeliyim, uzun zamandır Assassin's Creed serisiyle aram çok da sıcak olmasa da Assassin's Creed: Origins'in yeni fragmanlarını izledikçe ben bile meraklanıyorum. Bu sefer yayınlanan fragman oyun içi grafikler içermiyor, bunlar oynanış görüntüleri de değil ama bu CGI fragman gerçekten de derin anlamlar taşıyan, sanatsal yönü son derece kuvvetli bir fragman olmuş. Bu da bu yeni oyunun öncekilerden farklı olacağının göstergelerinden biri, zaten merak uyandıran kısmı da o.

Fragmanın teması kum üzerine kurulmuş. Evet, evet, bildiğiniz kum.

Fragman boyunca eski Mısır yaşamından sahneler izliyoruz. Bir kedi (ki Eski Mısır'da kediler kutsal hayvanlardı, kedi öldürenler idam edilirdi), çıkardığı insan kalbini teraziye koyan bir rahip, Anubis heykeli, limanda yelkenli gemiler, piramitler. Bunların hepsi de yavaş yavaş dağılıyor, kuma dönüşerek havaya karışıyorlar. Fikir belki de kulağa basit gibi gelebilir ama bu fragman Mısır medeniyetinin artık son günlerini yaşadığını ve kumlar altında kalarak unutulacağı mesajını veriyor. Ana kahramanımız Bayek'i işte bu dağılışın ortaya çıkardığı kum fırtınasının içine girerken görüyoruz ve fragman sonlanıyor. Görüntü yönetimiyle, Max Richter imzalı müzik seçimiyle gerçekten de akılda kalıcı bir fragman hazırlamış Ubisoft. Elbette içinde oynanışa dair bir şey olmadığı için sevmeyeni de çok olacaktır, ama ben çok beğendim.

> Yeni Assassin's Creed: Origins Videosu Kadimler Tarikatına Odaklanıyor

Assassin's Creed: Origins'in PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkmasına bir aydan kısa süre kaldı. Oyun 27 Ekim'de çıkacak ve ancak o zaman beklentileri karşılayıp karşılamadığını bizzat görme şansı elde edeceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum