Assassin’s Creed Shadows, 2 Ay Ertelendi

Artık o da 2025 oyunu

Ertelenen oyunlar halkasına Assassin’s Creed Shadows da katıldı. Ubisoft, normal şartlarda Kasım ayında çıkması beklenen oyunu 2 ay ertelediklerini duyurdu.

Assassin's Creed X(Twitter) hesabından Marc-Alexis Cote imzasıyla yapılan paylaşımda, "Assassin’s Creed Shadows bizim için bir rüya projesi. En sonunda seriyi Feodal Japonya'ya taşıyoruz. Bu tutkuyla geliştirdiğimiz bir oyun... fakat bazı önemli özellikleri daha ileri bir noktaya taşıyabilmek, oyunu daha iyi cilalayabilmek ve daha iyi bir oynanış tecrübesi sunabilmek için bir miktar süreye daha ihtiyaç duyduğumuzu farkettik. Bu nedenle oyunu 14 Şubat 2025'e ertelemeye karar verdik. Oyun birçok platformda çıkacak, buna Steam de dahil. Buna ek olarak, ön sipariş için para iadesi yapılacak ve önümüzdeki dönemde ön sipariş verecek oyun severlere AC Shadows'un ilk ek paketi ücretsiz olarak sunulacak. Bu erteleme, oyunu sabırla bekleyenler için üzücü bir haber, farkındayız. Fakat bunun en doğru karar olduğuna inanıyoruz. Devam eden desteğiniz için teşekkürlerimizi sunarız" deniliyor.

Öte yandan Ubisoft'un mali durum toplantısında da konu hakkında bilgiler verilmiş durumda. "Her ne kadar oyun hazır olsa da, Star Wars Outlaws'tan edindiğimiz tecrübeler ışığında oyun üzerinde bir süre daha çalışmaya karar verdik... Geleneksel "Season Pass" modelini terk ediyoruz. Bütün oyuncular aynı gün, 14 Şubat'ta oynayabilecekler ve ön sipariş verenler ilk ek pakete ücretsiz olarak sahip olabilecekler. Ayrıca oyunlarımızın ilk gün itibariyle Steam'de de satışa sunulması politikasına da bu oyunla birlikte geri dönmüş olacağız" deniliyor bu açıklamada. Ayrıca Ubisoft yönetimi tarafından bu ertelemenin 20 milyon euro düzeyinde bir ek maliyete yol açacağı da teyit edilmiş durumda.

Star Wars Shadows'un beklentilerin gerisinde kalan performansı Ubisoft'u bazı adımlar atmaya itmiş gibi görünüyor. Bu hamlelerden birisi de gördüğümüz üzere AC Shadows'u ertelemek oldu.

Bu ne kadar yerinde bir hamle olmuş, beklenen sonucu verecek mi, 14 Şubat itibariyle göreceğiz. 

Sucker Punch da önümüzdeki yıl Ghost of Yotei'yi çıkarmayı planlıyor malum. Yani aynı yıl içerisinde Feodal Japonya'da geçen 2 büyük oyun gelecek. Bakalım bu rekabette gülen taraf hangisi olacak. 

YORUMLAR
Vikes
26 Eylül 2024 19:13

Niye bu kadar çok oyun Japonya'da geçiyor anlamıyorum, dünyada başka ilginç, güzel yer kalmadı mı? Japonya ufak ve sıkıcı bir yer değil mi!

Parolamı Unuttum