Assassin's Creed Valhalla, Çıkış Ayında 1.7 Milyon Sattı

Odyssey'e göre ciddi bir yükseliş var

SuperData'nın paylaştığı aylık rapor, Kasım ayında çıkış yapan bazı oyunların gösterdiği satış performansını da öğrenmemizi sağladı. Buna göre Assassin's Creed Valhalla, çıkış ayında 1.7 milyon kopya satmayı başarmış.

Bunu serinin bir önceki oyunuyla kıyasladığımızda ciddi bir artış olduğunu söylemek mümkün, çünkü Odyssey'in aynı dönemine göre %50'lik bir artış söz konusu. Ancak satışlar %50 artmasına rağmen genel gelir %23 daha fazla, çünkü oyun içi satışlar Odyssey'e göre %62 civarında gerileme görmüş. Muhtemelen Ubisoft'un oyuna XP hızlandırıcı eklemesinin sebebi de bu olsa gerek.

Ubisoft, daha önce Assassin's Creed Valhalla'nın Odyssey'in aktif oyuncu sayısını ikiye katladığını ve Ubisoft'un en hızlı satan PC oyunu olduğunu açıklamıştı.

Verilere baktığımızda yine karşımızda bir Call of Duty: Black Ops Cold War gerçeği görüyoruz. Black Ops çıkış ayında 5.7 milyon dijital satış yapmış, bu da seride rekoru elinde bulunduran Black Ops 4'e göre %7'lik bir artış demek. Anlayacağınız Call of Duty kendi rekorlarını kırmaya devam ediyor ve bu bakımdan zirvede rakipsiz olduğunu söylemek mümkün.

SuperData verilerinde dikkat çeken bir diğer isimse Among Us. Oyun Kasım ayında neredeyse 500 milyon aktif oyuncuya ev sahipliği yapmış.

YORUMLAR
Pixlik
21 Aralık 2020 14:50

Eğer DX11 desteği olsaydı çok daha fazla satabilirlerdi.

emrahcey
21 Aralık 2020 13:14

Bu satış miktarı oyunun Black Friday'de (% 0) , Bu dönemde % 19 gibi bir indirim görmesine sebep oluyor. Watch Dogs:Legion ve daha çıkalı çok olmayan Immortal Phonix Rising'in % 33 indirim görmeside satış oranlarını ortaya koyuyor.

Parolamı Unuttum