Assassin’s Creed Valhalla’dan İlk Detaylar

Karakterimiz, hikaye ve yeni özellikler

Assassin’s Creed serisinin yeni oyunu Valhalla sonunda resmi olarak duyuruldu. Biz de muradımıza erdik. Oyunun fragmanının ardından basın bülteni ile paylaşılan bilgilerle de bir miktar fikir sahibi olduk.

Oyunu geliştiren ekip Black Flag ve Origins’i de geliştiren Ubisoft Montreal. Ancak dünya genelinde pek çok Ubisoft stüdyosu da bu projede yer almış durumda. Bunlara ek olarak Sperasoft’tan da yardım alınmış.

Valhalla’da, bir Viking akıncısı olan Eivor'un macerasına ortak olacağız. Oyun bizleri Orta Çağ’da İngiltere’ye götürecek. Yeni özellikler olarak; oyuncuların baskınlar, yerleşim yerlerini genişletme, güçlerini pekiştirme ve etkilerini yayma gibi özelliklerden faydalanabilecekleri belirtiliyor. 9. Yüzyılda geçen oyunda, yıllar boyu süren savaşlar ve kıt kaynaklar nedeniyle Norveç’ten denize açılan Eivor’un Norsemen klanı ile Kuzey Denizi’ni aşıp İngiltere’ye varacağız. Burada bizleri bölünmüş krallıklar bekliyor olacak. Klanımız için bu topraklarda yeni bir gelecek kurmaya çalışacağız. Vikinglerimiz yeni bir yurt edinmeye çalışırken, başta onları putperest olarak kınayan ve o dönemde İngiltere'nin hükümdarı olarak görünen Wessex Kralı Aelfred başta olmak üzere Saksonlar'ın direnişiyle karşılaşacaklar.

ruX8GS.jpg

Oyunun Yaratıcı Yönetmeni Ashraf Ismail, “Oyuncuların önlerindeki inanılmaz Viking yolculuğunu deneyimlemelerini sabırsızlıkla bekliyoruz” derken “Bir Viking akıncısı ve bir klan lideri olarak Eivor rolünü üstlenecek oyuncular, kendilerini İngiltere'yi ele geçirmek için bir güç mücadelesinin ortasında bulacaklar.” diye de ekliyor.

Oyuncular erkek ya da kadın Eivor olarak oynamayı seçebilecek ve saç, dövme, savaş boyası ve teçhizatı özelleştirme yeteneği de dahil olmak üzere farklı özelleştirme araçlarını kullanabilecekler.

Siyasi ittifakların, savaş kararlarının ve diyalog seçimlerinin oyun dünyasını etkileyebileceği, bu yüzden oyuncuların klanlarının evini ve geleceğini korumak için akıllıca seçimler yapmalarının gerekeceği de belirtilmekte.

Oyunun Gold, Ultimate ve Collector’s Sürümleri ve Ubicollectibles ürünleri de duyuruldu:

  • Gold Edition temel oyunu ve Season Pass'i içerecek.
  • Ultimate Edition temel oyunu, Season Pass’i ve oyunculara özel kişiselleştirme içeriğine erişim sağlayan Ultimate Paket'i içerecek: Berserker Gear Paketi, Berserker Settlement Paketi, Berserker Longship Paketi ve silahları veya teçhizatı geliştirmek için kullanılan bir Runes Seti.
  • Collector’s Edition içeriğinde temel oyun, Season Pass, Ultimate Paket, Eivor'un üst düzey Ubicollectibles kopyası ve Drakkar (30cm yüksekliğinde), Koleksiyoncu Kılıfı, Steelbook, numaralı bir özgünlük sertifikası, kuzgunu ve baltasıyla Eivor'un Viking Heykelciği (5cm yüksekliğinde), özel baskı resimler ve oyunun Seçilmiş Müzikleri bulunuyor. Koleksiyoncu Sürümü yalnızca Ubisoft Store’da satılacak.
  • Ubicollectibles ürünleri: Eivor Wolf-Kissed Heykelciği ve Hidden Blade replikası başta olmak üzere çeşitli ürünler.

ruX35G.jpg

Ön sipariş verenler, intikam arayışında olan efsanevi bir İskandinav Berserker'e eşlik edecekleri bir ek görev olan The Way of the Berserker'e de sahip olabilecekler. Ön sipariş şu anda sadece PC için geçerli.

Valhalla, 2020’nin son aylarında çıkacak. Hem mevcut nesil hem de yeni nesil konsollara gelecek oyun, Stadia’da da yerini alacak. PC versiyonu ise; Epic Store ve Ubisoft Store’da satışa sunulacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum