Astronotlara Göre Uzaya Gidişin Bir Sonraki Adımı Sanal Olacak

Uzay maceramız daha yeni başlıyor

Uzaya gitmek insanoğlu için her zaman çekici olmuştur. Aslında uzay çok da uzak değil, evinizden arabaya binip 40 dakika yukarı doğru araba sürebilseniz uzaydasınız ancak pratikte öyle değil. Bildiğiniz gibi NASA, uzun zamandır uzaya uçuşlar düzenliyor. Ancak astronotlara göre yeni uzay yolculukları, sanal gerçeklik içerisinde tohumlanacak.

NASA, Nvidia’nın üstün performanslı ekran kartlarını kullanarak ürettiği “Hybrid Reality System” ile geleneksel test alanlarına gerek kalmadan sanal gerçeklik içerisinde astronotları eğitmeyi tasarlıyor. NASA’nın Hybrid Gerçeklik ve Gelişmiş Operasyon Olanakları biriminde görevli bilim adamları Frank Delgado ve Matthew Noyes’a göre bu sistem hem daha avantajlı olacak hem de masrafları büyük oranda azaltacak.

nvidiauzay-icresim2

“Hybrid Gerçeklik hem sanal hem de gerçek dünyanın elementlerini en iyi şekilde birleştirebiliyor. Şu anda Nvidia Geforce ile güçlendirilmiş HTC Vive sizi uzaydaki herhangi bir gezegen veya galaksiye götürebilir. Gerçekten oradaymış gibi hissediyorsunuz. Bizim de amacımız, astronotlara gözlüğü unutturup sanki bir uzay gemisinde olduklarını zannettirmek.” Matthew Noyes - NASA

Nvidia’nın üstün ekran kartı teknolojileriyle birlikte ve Unreal Engine 4 oyun motoru tamamen gerçekçi grafikler üretebiliyor. Burada en önemli kısım, Nvidia’nın iki veya daha fazla ekran kartını aynı anda çalıştırmaya olanak veren VR SLI teknolojisi. Çok üst düzey gerçeklik duygusu yaşatabilecek bu teknoloji, şu an VR dünyasında bulabileceğiniz en iyi grafikleri sunuyor.

NASA sadece bu teknolojileri üretmekle kalmıyor, aynı zamanda ufak demoları da bizlerle paylaşıyor. Geçen aylarda tasarladığı Apollo 14’ün aya inişini gösteren bir demo ile sanal gerçekliğin ileride ne boyutlara geleceğini görme fırsatımız olmuştu. Sanal gerçeklik içinde Apollo 14’ün uzaya inişini yeniden canlandıran astronotlar, bu deneyimden çok memnun kaldıklarını aktarmışlardı.

nvidiauzay-icresim

Nvidia’nın teknolojileriyle birlikte, insanoğlunun uzay macerası kolaylaşıyor. Dünya üzerinde sanal gerçeklikle, sanki Mars’a gitmiş gibi hissedebiliyorsunuz. İleride olası bir Mars ziyaretimizden önce de astronotlar, bu teknolojileri kullanarak kendilerini neyin beklediğini biliyor olacaklar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum