Asus, Anakart ve Ekran Kartlarına Zam Yaptı

Yeni yıla zamlı başlangıç

Elektronik sektöründe pandeminin de etkisiyle bir süredir taleplere yetişememe gibi bir durum var bildiğiniz üzere. Özellikle de yeni model ekran kartlarında bunu sıkça görüyoruz, firmalar arza yetişemiyor, piyasaya sürülen ekran kartları kelimenin tam anlamıyla kapanın elinde kalıyor.

Bu durumun al-satçıların işine yaradığı malumunuz, onlar yüzünden fiyatlar da suni biçimde yükseliyor çünkü normalde 500$'a satılan bir kartı alıp 700-800$'dan ikinci el sitelerde satışa sunuyorlar. Ancak Asus'tan gelen haberler kötü çünkü bu fiyat yükselişi resmiyet kazanmış durumda.

TechPowerUp'ın haberine göre Asus, 2021 yılıyla birlikte ekran kartı ve anakartlarda MSRP fiyatı üzerinden zam yaptı. Yeni MSRP fiyatı lojistik ve operasyon maliyetlerini, bileşen fiyatlarındaki artışı ve ihracat vergilerini yansıtacak şekilde artırılmış durumda. Bu artışı minimum düzeyde tutabilmek için tedarik ortaklarıyla yakından çalıştıklarını söylüyor ASUS, ancak yapılan zam %15 ile %20 arasında görünüyor ki bu da hiç düşük bir artış değil.

Asus'un kendi web sayfası yeni fiyatları yansıtmaya başladı.

Asus sektörün en büyük oyuncularından biri ve bu zam haberi diğer üreticileri de tetikleyecek mi merak ediyoruz. Bu durumda ülkemizdeki satış fiyatları ne olur, kartların fiyatları ne seviyelere çıkar, yakın zamanda görürüz.

YORUMLAR
allalla
6 Ocak 2021 13:32

Bir üretici günlüğü

-tedarik sıkıntısı var: zam

-arz fazlası oldu: zam

-talepler patladı: zam

-bu sene yeterli yağmur yağmadı: zam

Parolamı Unuttum